• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

TAV havalimanları İzmir'in içhatlarını devralıyor

TAV havalimanları İzmir'in içhatlarını devralıyor
TAV havalimanları, devlet hava meydanları işletmesi ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 2 Ocak 2012 pazartesi günü saat 00.01 itibariyle iç hatlar terminalinin işletmesini devralıyor.
TAV Havalimanları İzmir'in içhatlarını devralıyor
 
TAV havalimanları, devlet hava meydanları işletmesi ile imzaladığı sözleşmeye istinaden 2 Ocak 2012 pazartesi günü saat 00.01 itibariyle iç hatlar terminalinin işletmesini devralıyor.
 
TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinin yapımı ve Dış Hatlar Terminaliyle birlikte 2032 yılı sonuna kadar işletilmesine ilişkin ihaleyi kazanan şirket, 2 Ocak 2012 Pazartesi günü itibariyle İç Hatlar Terminalini işletmeye başlayacak. TAV Havalimanları sözleşmeyle DHMİ'ye ödeyeceği 610 milyon avro KDV tutarındaki kiraya ek olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinin yapımı için de 250 milyon Avro yatırım yapacak.

Yeni İç Hatlar Terminali operasyona başlayana kadar iç hat uçuşlarının tamamı Dış Hatlar Terminalinden gerçekleşecek.

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinin işletmesini yeni yılla birlikte devralacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu süreçte tüm iç hat uçuşlarını Dış Hatlar Terminalimize aktaracağız. Yolcularımız yeni terminalin yapımı tamamlanana kadar Dış Hatlar Terminalini kullanacak. Bu süreç içinde yolcu kapasitesi olarak hem iç hem de dış hat yolcularına yeterli bir alan sağlayabilecek durumda olan mevcut dış hatlar terminalinde, tüm yolcuların işlemlerini konforlu ve süratli bir biçimde yapmaları için gereken tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Yolcular, fiziki olarak içeriden ikiye bölünmüş olan terminal binası içinde, iç veya dış hat yönlendirmelerini izleyerek uçaklarına oldukça ferah bir ortamda rahatça ulaşabilecekler. Yeni İç Hatlar Terminali ile birlikte İzmir ve İzmirlilerin büyük bir değere sahip olması için elimizden geleni yapacağız. İzmir'in hava yolu ulaşımında potansiyelini artırmak adına TAV Havalimanları olarak önümüzdeki dönemde çalışmalarımız ivme kazanacak.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim