• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

TAV Havalimanları tamamını satın aldı

TAV Havalimanları tamamını satın aldı
TAV Havalimanları Havaş’taki hisselerin kalan yüzde 35’ini İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve HSBC Investment Bank Holdings’den toplam 80 milyon Avro bedel karşılığında satın aldı...

 

İş Bankası’nın (Türkiye İş Bankası A.Ş.) dolaylı bir iştiraki olan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve HSBC Investment Bank Holdings’in, Türkiye’nin lider yer hizmetleri şirketi Havaş’taki yüzde 35 oranındaki hisselerini TAV Havalimanları toplam 80 milyon Avro bedel karşılığında aldı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener “Bugün, Türkiye’de 23 havalimanında hizmet veren, uluslararası bir kuruluş kimliğine kavuşan Türkiye’nin ilk ve önde gelen yer hizmetleri şirketi Havaş’ın tarihinde önemli bir kilometre taşı daha geride kalıyor. Üç yıl önce, Havaş’ın büyüme stratejisi çerçevesinde son derece saygın iki ortakla, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve HSBC  Investment Bank Holdings ile, TAV Havalimanları yönetimi altında bir ortaklık anlaşması imzaladık. Bu ortaklığın gerçekleştirilmesi ile birlikte TAV Havalimanları Holding’e 102 milyon avro nakit girişi sağladık. Bu üç yıl içerisinde, finansal ortaklarımızla birlikte Havaş’ı ülkesinde kabul görmüş çokuluslu bir yer hizmetleri şirketine dönüştürmeyi başardık. Havaş, TGS Yer Hizmetleri A.Ş.’yi iştirakleri arasına katmasıyla, Türkiye pazarında hizmet sunduğu uçak sayısını ikiye katladı. Diğer yandan, Havaş Europe’a ortak olarak Havaş altı ülkede hizmet sağlayan çokuluslu bir yer hizmetleri şirketi haline geldi. Havaş’ın yer hizmetleri sektöründeki liderliği kuvvetlendikçe ve firma çok yönlü bir değer haline dönüştükçe, gelecekteki performansından beklentilerimiz de çok daha artmış durumda. Bu sebeple, Havaş’ın hisselerinin tamamını  satın almaktan  büyük memnuniyet duymaktayız. HSBC Investment Bank Holdings ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile olan ortaklığımız gerçekten de çok verimli bir ortaklık oldu” dedi.

Satış işlemi süresince HSBC Principal Investments’a danışmanlık hizmeti veren HSBC Portföy Yönetimi A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan HSBC Principal Investments Yönetici Direktörü Ahmet Erelçin ise Türkiye’nin bölgesel bir ulaşım merkezi olma yönünde gün geçtikçe artan önemine dikkat çekti: “Türk havacılık sektörü tarafından yakın zamanda kaydedilen önemli gelişmenin arkasındaki güçlü performansını sürdürmesi için Havaş'ı destekleme misyonuyla yatırımda bulunduk. Planlandığı şekilde, Havaş’ın sektöründe yükselen konumu ve dinamik iş modeli, şirketin kısa sürede daha yüksek bir seviyeye tırmanmasını sağladı. Yapılan eşsiz işbirliği sonucunda, dinamik TAV ailesi ile bir araya gelerek her iki taraf için karşılıklı olarak katma değer yarattık” dedi. Erelçin sözlerine “Havaş, TAV Havalimanları çatısı altında gösterdiği üstün performans ve aldığı uluslararası kalite ödüllerinden de anlaşılabileceği üzere, Türk havacılık sektörünün gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Bu katma değere ilave olarak, Havaş, uluslararası iştirakleri vasıtasıyla elde ettiği deneyim ve bilgi birikimini aktararak Türk havacılığının uluslararası arenada ön plana çıkmasına yardımcı olmaktadır" diye devam etti.

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Murat Özgen “Havaş’a yaptığımız yatırımla, Türkiye ekonomisi için değer yaratacak şirketlere destek sağlama hedefimizi bir kere daha yerine getirdik. Bu sektörde böylesine güçlü bir ortakla birlikte çalışmaktan ve Havaş’ın dönüşüm sürecine katkıda bulunmuş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle, yönetim ekipleriyle birlikte TAV Havalimanları ve Havaş’a, bu süreci başarılı bir şekilde koordine etmiş olmalarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen  hızlı bir sürede ekonominin dışa açılımına ve takip eden yıllar boyunca çift haneli büyümelere şahit olduğumuz bu dönem, Türk havacılık endüstrisi için olağanüstü bir on yıl oldu. Endüstri, 2008’de başlayan küresel ekonomik kriz esnasında bile dayanıklılığını kanıtladı ve 2002-2011 yılları arasında %15 bileşik yıllık büyüme oranı gösterdi. Bu da doğal olarak yabancı yatırımcıların iştahını artırdı. Mayıs 2012’de Havaş’taki iş planı hedeflerimizi başarmamızla aynı zamana denk düşen ve sektörde dönüm noktası niteliğindeki bir yatırım olan Aéroports de Paris Group’un TAV Havalimanları’nın %38 hissesini satın alması işlemi sonuçlandı. Daha kesin rakamlarla ifade etmek gerekirse, TAV Havalimanları ile ortaklığımız döneminde hizmet sağlanan ülke sayısı ikiden altıya çıkarken, Havaş ve iştiraklerinin hizmet sağladıkları uçak sayısı 2009 ile  2011 yılları arasında nerdeyse iki katına çıktı” açıklamasında bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim