• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

TAV İnşaat, Türk vatandaşlarını tahliye ediyor

TAV İnşaat, Türk vatandaşlarını tahliye ediyor
TAV İnşaat, Libya'daki 250 Türk vatandaşı çalışanından 128'ini tahliye etti.

TAV İNŞAAT, TAHLİYEYE BAŞLADI

TAV İnşaat, Libya'daki 250 Türk vatandaşı çalışanından 128'ini tahliye etti.

TAV İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen Yeni Tripoli Havalimanı Projesi'ni ortaklarıyla üstlenen TAV İnşaat'ın, Bingazi'de ağırlıklı olarak meydana gelen olayların ülke geneliyle birlikte Başkent Trablus'ta da yayılması nedeniyle çalışanlarına yönelik tahliye kararı aldığı bildirildi.

Bu çerçevede, çalışanların Libya'daki durum istikrar kazanana kadar ülkelerine dönmeleri kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Projede çalışan 4 bin kişiden 250'si Türk vatandaşı, 3 bini Taylandlı ve Vietnamlıdır. 128 çalışanın güvenli bir şekilde ülkeden tahliyesi Tunus Air'den kiralanan özel uçakla gerçekleştirilmiştir. Libya'nın başkenti Trablus'tan hareketle TAV İnşaat çalışanları önce Tunus'un Enfidha Havalimanı'na ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilmiştir. TAV İnşaat CEO'su Sani Şener de çalışanlara eve dönüş yolculuğunda eşlik etmiştir. Taylandlı ve Vietnamlı çalışanların tahliyesi için proje ortakları Lübnanlı CCC ve Brezilya merkezli Odebrecht firmasıyla konsorsiyum olarak TAV İnşaat en üst seviyede gayret göstermektedir. Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen Yeni Tripoli Havalimanı projesine yönelik halihazırda bir olumsuzluk meydana gelmemiştir.''

Açıklamada, TAV İnşaat'ın projesinin 1,5 milyar avro bedelle inşa edilen 20 milyon yolcu kapasiteli Yeni Tripoli Havalimanı'nın yapımını kapsadığı hatırlatıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim