• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

TAV, Riga ile Kuzey Avrupa’da da büyüyor

TAV, Riga ile Kuzey Avrupa’da da büyüyor
Letonya’nın başkentinde Riga Havalimanı’nda duty free, yiyecek içecek ve yer hizmetlerini üstlenen TAV Havalimanları tarafından 2 milyon Euro yatırımla yenilenen mağazalar açıldı.

TAV Havalimanları Riga’yla Kuzey Avrupa’da da büyüyor

Letonya’nın başkentinde Riga Havalimanı’nda duty free, yiyecek içecek ve yer hizmetlerini üstlenen TAV Havalimanları tarafından 2 milyon Euro yatırımla yenilenen mağazalar açıldı. Düzenlenen törene Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Letonya Ulaştırma Bakanı Anrijs Matiss ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın katıldı.

Kısa sürede dünyanın önde gelen havalimanı işletmecilerinden biri haline gelen TAV Havalimanları, Kuzey Avrupa’nın önemli bağlantı noktalarından Riga Havalimanı’nda işletmesini üstlendiği ve 2 milyon Euro yatırımla yenilediği duty free mağazalarını düzenlenen törenle açtı. Törene Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Letonya Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Anrijs Matiss ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın katıldı. Ayrıca Letonya’nın başkentinde bulunan TAV Latvia’nın resmi temsilciliği açılışı da gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, “TAV’ın yatırımıyla oluşan bu projenin Türkiye ve Letonya arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğine inanıyoruz. TAV Havalimanları, işlettiği havalimanları ile uluslararası platformda da kazandığı bilgi birikimi ve tecrübesini, Riga Havalimanı’nda üstlendiği duty free, yiyecek içecek ve yer hizmetleri operasyonları ile sürdürecektir. TAV Havalimanları’nın, bu birikimle Riga Havalimanı’nda üstlendiği proje, Letonya’nın da uluslararası arenada yükselen değerine işaret etmektedir” dedi.

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Güney Avrupa, İskandinavya ve Rusya’nın kesişim noktasında bulunan Riga Havalimanı’ndaki faaliyetlerimize büyük önem veriyoruz. Küresel finans krizine rağmen artan yolcu sayısıyla önemini kanıtlayan Letonya’nın başkenti Riga’nın Kuzey Avrupa’nın en önemli uçuş merkezlerinden biri olması yolunda tüm bilgi birikimi ve hizmet kalitemizi aktarıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz her ülkede olduğu gibi Letonya’da da istihdam yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bugün yeniden düzenleyerek hizmete açtığımız mağazamızın, gelecekte Letonya’nın havalimanı işletmeciliğine sağlayacağımız katma değerin kanıtı olmasını istiyoruz” dedi.

Letonya Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Matiss de gerçekleştirilen yatırım ve ülke ekonomisine sağladığı katma değer nedeniyle TAV’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “TAV Havalimanları’nın gerçekleştirdiği çalışmalarla Riga Havalimanı, Letonya’nın modern yüzünü tüm dünyaya gösterecek şekilde gelişiyor. İki ülke arasında ilişkilerin sıkılaştığı bir döneme denk gelen bu işbirliğinden son derece memnuniyet duyuyoruz. TAV’ın küresel ölçekte edindiği birikimin Riga Havalimanı’nı daha ileriye taşıyacağından şüphe duymuyoruz” dedi.

Havalimanındaki ticari alanların kiralanması ve duty free alanının işletmesi amacıyla TAV Havalimanları Holding ve SJSC Riga Uluslararası Havalimanı arasındaki işbirliği anlaşması, 30 Eylül 2010’da imzalandı. Duty free alanlarının yenilenmesine Ocak 2011 yılında başlandı ve çalışmalar yaz ortasında tamamlanacak. Dünya markalarını yolcularla buluşturan mağazaların yer aldığı alan 4,650 m2’lik büyüklüğe sahip alanda 100’den fazla istihdam yaratılacak. TAV Latvia, bu ticari alan yönetim sözleşmesiyle Riga Havalimanının en önemli müşterisi oldu.

Duty free mağazalarını TAV Havalimanları iştiraki olan ATÜ işletiyor. Şirket, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa havalimanları, İzmir Adnan Menderes havalimanı Dış Hatlar Terminali’yle Gürcistan’ın Batum ve Tiflis, Tunus’un Enfidha ve Monastır, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid havalimanlarının duty free işletmeciliğini yürütüyor. ATÜ, havalimanı işletmeciliği sektörünün önde gelen yayınlarından Frontier dergisi tarafından 2010’da tüm dünyada “En Başarılı İşletmeci” ödülüne layık görüldü.

TAV Havalimanları Riga’da duty free’nin yanı sıra, iştiraki olan HAVAŞ’ın yüzde 50 ortaklığı bulunan North Hub Services (NHS) aracılığıyla yer hizmetleri sunuyor. NHS, 370 kişiyi istihdam sağladığı Riga’nın yanı sıra Helsinki ve yakında da Stockholm’de faaliyet gösterecek. HAVAŞ tüm dünyada 27 havalimanında 250’den fazla havayoluna hizmet veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim