• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TAV’dan ilk çeyrekte 16 milyon avro net kâr

TAV’dan ilk çeyrekte 16 milyon avro net kâr
TAV Havalimanları Holding (“TAV”), tarihinin en yüksek ilk çeyrek yolcu, ciro, FAVÖK ve kâr rakamlarına ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 12 milyon avro kâr açıklayan Şirket’in 2013 yılı ilk üç aylık finansal sonuçlarına göre net kârı, 16 milyon avro ola

 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Ben ve tüm çalışanlarımız yolcu konforunu bozmadan, yolcu memnuniyetini en üst düzeyde tutarak, gelirlerimizi artırmak ve de giderlerimizi azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlk çeyrek kârımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 arttı. Finansal olarak kârlılığımız yanında, şirketimiz 12 havalimanı işletmesiyle ülkemizi de başarı ile  temsil ediyor. Bununla birlikte sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimiz de artarak devam ediyor” dedi.
 
TAV Havalimanları ilk üç aylık performansında tarihinin en yüksek yolcu, ciro, FAVÖK ve net kâr rakamlarına ulaştı. Konsolide ciro, organik yolcu artışında görülen yüzde 19’luk büyümeye paralel olarak ilk çeyrek itibariyle yüzde 19’luk artışla 252 milyon seviyesinde gerçekleşti. Net kâr ise 16 milyon avro oldu. Konsolide FAVÖK büyümesi, cirodaki büyüme ile paralel olarak yüzde 18 oranında artarak 55 milyon avro seviyesine geldi.
 
Yolcu sayısı yüzde 28 büyüdü
 
TAV Havalimanları’nın işlettiği Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Suudi Arabistan’daki tüm havalimanlarında yolcu rakamlarında çift haneli büyüme gerçekleşti. İlk çeyrek itibariyle işletilen tüm havalimanlarında büyüme oranı yüzde 28 oldu. TAV’ın amiral gemisi İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yolcu sayısı yüzde 23 oranında büyüdü. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında TAV işletmesine geçen Suudi Arabistan’daki Medine Havalimanı’ndan bu yılın ilk çeyreğinde gelen ilave 1 milyon 200 bin yolcuyla yüzde 9 inorganik büyüme yaşandı.
 
Yatırımlar sürüyor
 
İcra Kurulu Başkanı Şener TAV Havalimanları Holding olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali ve Suudi Arabistan’ın ilk özelleştirme projesi Medine Havalimanı için yatırıma devam ettiklerini de vurguladı: “2012 yılında portföyümüze eklediğimiz Medine ve İzmir havalimanlarındaki mevcut kapasiteyi artırmaya yönelik inşaat çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat sürecindeki ilerlememiz planlamamıza paralel olarak gerçekleşiyor” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim