• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

TAV'ın işlettiği Enfidha'ya sertifika ödülü

TAV'ın işlettiği Enfidha'ya sertifika ödülü
TAV Havalimanları tarafından işletilen Tunus Enfidha Havalimanı, ACI Europe'un karbon akreditasyonu sertifikasını Afrika kıtasında alan ilk işletme oldu.
TAV açıklamasına göre, havalimanı işletmecilerinin küresel çatı örgütü Uluslararası Havalanları Konseyi (ACI World) ve onun Avrupa kolu ACI Europe'un genel kurulları, TAV Havalimanları'nın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Konferans ve fuar etkinliği kapsamında, TAV Havalimanları adına karbon akreditasyonu sertifikasını TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Eda Bildiricioğlu aldı.
 
Gecede, Üsküp Havalimanı'na da 2 milyondan az yolcu kategorisinde Avrupa'nın en kaliteli havalimanı ödülü verildi.
 
Açıklamaya göre, TAV Havalimanları tarafından yaklaşık 500 milyon avro yatırımla inşa edilen ve Aralık 2009'da faaliyete geçen Enfidha Havalimanı çevreci uygulamalarla öne çıkıyor. Ülkenin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan havalimanı, enerji verimliliği, atık yönetimi, su yönetimi gibi alanlarda  yeni teknolojilere sahip. ACI Europe tarafından 2009'da başlatılan Havalimanı Karbon Akreditasyonu programına İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa havalimanları da katılıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı geçtiğimiz yıl ikinci seviye olan azaltım aşamasına geçti.
 
Üsküp, Balkanlar'ın bağlantı merkezi oluyor
 
TAV'ın işlettiği Üsküp Havalimanı da ACI Europe tarafından 2 milyondan az yolcu kategorisinde Avrupa'nın en kaliteli havalimanı seçildi. TAV Havalimanları, Makedonya'da başkent Üsküp'ün yanı sıra bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ohrid havalimanının da işletmesini üstleniyor. Üsküp'ü  Balkanlar'ın bağlantı merkezi haline getirmek üzere çalışan TAV, kısa sürede çok sayıda yeni havayolu ve destinasyonu Üsküp'e çekti. Son olarak Wizz Air, Üsküp Havalimanı'nı Avrupa'daki operasyon üsleri arasına aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim