• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

TAV'ın patronu cari açıktaki senaryoya katılmıyor

TAV'ın patronu cari açıktaki senaryoya katılmıyor
Cari açıkla ilgili olumsuz senaryolara işadamı Hamdi Akın katılmıyor. Akfen ve TAV Havalimanları Holding'in patronu, cari açığın olmamasının düşünülemeyeceğini söyledi.

TAV'ın patronu cari açıktaki senaryoya katılmıyor

Cari açıkla ilgili olumsuz senaryolara işadamı Hamdi Akın katılmıyor. Akfen ve TAV Havalimanları Holding'in patronu, cari açığın olmamasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Akın, "İthalatın ihracattan daha fazla olması kötü bir şey değil. Çünkü o sizi itici güç olur. Devletler böyle büyür." dedi.

Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olarak görülen cari işlemler açığına ilişkin kamuoyunda tedirginlik sürerken rahat olan işadamları da bulunuyor.

Akfen ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, işadamı gözüyle bakıldığı zaman cari açığın olmamasının düşünülemeyeceğini söyledi.

"Dışa bağımlı büyüyorsanız mutlaka cari açığınız olacaktır. Olacak ki onu kapatmak için daha çok çalışılsın." diyen Akın, ithalatın ihracattan daha fazla olmasının aslında kötü bir şey olmadığı görüşünde.

TRT Haber'de yayımlanan Ekonomi Kulübü'ne konuk olan Akın, "Çünkü o sizi itici bir güç olur. Devletler böyle büyür. Eğer ihracat ithalattan büyükse yavaş yavaş durgunluğa doğru gidersiniz.

Cari açık olacaktır. Olması da bizi kamçılamalıdır. Türkye 50-60 milyar dolarlık cari açığı her zaman yönetir." diye konuştu. Yabancı sermaye girişlerindeki artışı değerlendiren Akın, şunları aktardı:

"Yabancı sermaye girişinde artış var. Türkiye'nin ocak, şubat, mart ayında yatırım yapılabilir notunu alması net vardı. Seçimler gelsin denildi. Seçimler istenildiği gibi neticelendi.

Fakat ondan sonra bu sefer de cari açık problemleri çok fazla konuşulmaya başlandı. Şimdi Türkiye'nin notunun düşürülmesi konuşuluyor. Burada bizim bilmediğimiz ekonominin dışında başka bir şey var."

Yurtdışında ekonomik fon sahipleri ile yaptıkları görüşmelerde kimsenin Türkiye ekonomisi ile ilgili bir endişesi olmadığının altını çizen Hamdi Akın, AK Parti hükümetinin komşularla sıfır sorun politikasının hayranı olduğunu vurguladı.

Akın, "Dünyanın en iyi en akılcı politikalarından bir tanesi. En doğru söylenmiş politikadır. Böyle olduğu zaman ülkenin büyümesinin önünde hiçbir ülke duramaz.

Ama şimdi komşularıyla sıfır sorunu olan değil bütün komşularıyla sorunları olan ülke haline gelme potansiyelini ve tehlikesini görüyorum." şeklinde konuştu.

'İHALEDE nihayet Bin Ladin grubunu yendik'

2007 yılından bari Akfen ve kolları olarak 7 milyar dolar özelleştirme yaptıklarını bildiren Akın, en son aldıkları İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) ileriye doğru gelirinin çok fazla olacağını dile getirdi. Akın, "İDO bizim gözbebeğimiz." ifadesini kullandı.

Medine Havalimanı'nı yeni aldıklarını belirten Akfen ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Şeytanın bacağını kırdık diyebiliriz, Suudi Arabistan'da girdiğimiz 3. ihale, Bin Ladin'i nihayet yendik. Çok ince eleyip sık dokuduk. Medine bizim için çok önemli bir yerdi, çok canı gönülden istedik." diye konuştu.

Aziz Yıldırım'a bırakmasını çok önceden söylemiştim

Fenerbahçe Kulübü asbaşkanlığı da yapan işadamı Hamdi Akın, şikeyle ilgili kararların 2-3 yılda verilemeyeceğini belirterek, "Aziz Bey'in başkanlığı bırakması gerektiğini kendisine çok önceden söyledim.

Yıldırım'ın veya bir başkasının spor kulübüne çok uzun seneler başkanlık yapmasına temelden karşı bir insanım." ifadesini kullandı. Bu tip başkanlıkların işadamlarının işi olamayacağını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"Eğer bir başkanlık olacaksa gerçekten bütün zamanını buraya verecek insanlar tarafından yapılmalı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığını aldığı gün işadamı hüviyetinden çıkmıştır.

Spor adamı olmuştur, çünkü 24 saat o kulübe gelip giderdi. Bizler Fenerbahçe'ye gönül vermiş işadamları olarak yönetim kuruluna girelim.

Gerekirse elimizi cebimize atıp gereken yardımı da yapalım. Başkanlık dediğimiz hadiseyi bu işi götürebilecek zamana sahip olan profesyonellere bırakalım. Bizler de gerekli olan bütün desteği verelim."

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim