• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

"Tayfalığa talibim, kaptanlık sizin olsun"

"Tayfalığa talibim, kaptanlık sizin olsun"
AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım; "İzmir'in heyecanını kazanması için yelkenleri doldurma zamanı geldi. Bir tayfa lazım. Ben tayfalığa talibim, kaptanlık sizin olsun. Efelik de sizin olsun, hizmet bizim olsun." dedi.

Binali Yıldırım: Tayfalığa talibim, kaptanlık sizin olsun

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'in atılıma geçmesi gerektiğini belirterek, "İzmir'in heyecanını kazanması için yelkenleri doldurma zamanı geldi. Bir tayfa lazım. Ben tayfalığa talibim, kaptanlık sizin olsun. Efelik de sizin olsun, hizmet bizim olsun." dedi.

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen Çarşamba Toplantıları'nın bu haftaki misafirleri, AK Parti adayları Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Hilton Otel'de düzenlenen toplantıda, iki aday da işadamlarına birlikte çalışma mesajı verdi.

Toplantıda konuşan Yıldırım, yeni şehir merkezi projesine yönelik açılan davaları örnek göstererek, İzmir'de yapılan hemen her işin mahkemelik olduğunu, İzmirlilerin önce kendi muhasebesini yapması gerektiğini söyledi. EGİAD'ın kurulduğu dönemlerdeki çalışmalarını yakından incelediğini, zamanla genç işadamlarında heyecan kaybı gözlemlediğini vurgulayan Binali Yıldırım, İzmir'in ve işadamlarının yeniden eski heyecanlarına kavuşması gerektiğini kaydetti. Yıldırım, "Bu şehrin bir tarz değişikliğine ihtiyacı var. İçi boş, ideolojik siyasetten uzaklaşmak lazım. İzmir bununla bir yere varamaz. Hizmeti ve büyük hedefi olması lazım. Süper Lig'de olması lazım. Burada yağcılık yapmıyorum, inanarak söylüyorum." şeklinde konuştu. İzmir'in İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük şehri olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "İzmirli olduğumuz için övünelim ama övünmekle yetinmeyelim. İzmir'i olması gereken yere taşıyalım. Biz bunun için buradayız." dedi.

Bucaspor'un düşmesiyle İzmir'in Süper Lig'de takımı kalmadığının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Önce kulüplerin Süper Lig'e çıkması gerekiyor. Siz de işadamları olarak elinizi cebinize atacaksınız. 'Siyasetçi destek versin.' demek yok. Biz de destek olacağız ama siz de takımlarınıza destek olacaksınız. Süper Lig'de takımın olması İzmir'in moralini yükseltir, şehre bakışı değiştirir." diye konuştu.

İzmir'in 70 kilometrelik metroya ihtiyacı olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, "İzmir bunu yapamazsa ne EXPO 2020 ne de 2023 hedefine ulaşabilir. Ne yaşanacak kent olur, ne yaratıcılık ne de özgürlük olur. Bunlar direklerde afiş olarak asılı kalır. Kulağa hoş geliyor ama İzmir'in gereğini yapması lazım." dedi.

BAKAN GÜNAY: İZMİR TURİZMDE HAKETTİĞİ YERE GELECEK

Bakan Günay ise seçimden sonra İzmirli genç işadamlarıyla birlikte çalışarak, şehri turizmde lokomotif yapmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir'in şu anda turizm sektöründe hakettiği yerde olmadığını ifade eden Günay, "Burasını doğal güzellikleriyle, arkeolojik zenginliğiyle, damak tadıyla farklı bir destinasyon haline getirebiliriz. Bunun için herkes itirazını şimdi, bize söylemeli, mahkemede söylemesin. Siz yardım ederseniz işimiz daha da kolaylaşır. Şu anda İzmir, kendisine fren yapmış durumda. Seçimden sonra birlikte çalışarak İzmir'i, kendisini ve Türkiye'yi çeken bir lokomotif haline getirebiliriz." şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinden önce 13 milyon olan turist sayısının, sekiz yılda 29 milyona yükseldiğini kaydeden Ertuğrul Günay, ''Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 35'i Antalya'yı tercih ediyor. İzmir'e 1 milyon 200 bin turist gelmiş, Antalya 8 milyon 100 bin önde. İzmir'in turizm alanında Türkiye ivmesini yakalayamaması şu anda bir eksiklik belki ama bunu fırsata dönüştürebiliriz. Şimdi turizmde yeni bir adım atmamız lazım. 25 yıllık deneyim, bizi dünyada iyi bir yere getirdi. Türkiye, bilinen ve tercih edilen bir destinasyon. Turistlerin memnun ayrılması için inanılmaz gayret gösteriyoruz, çünkü en büyük tanıtım bu. Memnun ayrılıyorsa, o kadar insana dünya çapında doğrudan, birinci ağızdan tanıtım yapmış oluyor. Kitle turizminden bir adım öne çıkmamız lazım. En fazla turist Avrupa'dan geliyor, şimdi Rusya da ekleniyor. Avrupalı turist yaşlanıyor. Bu kıtanın hastalıkları, kültür arayışları derinleşmeye başladı. Deniz ve kumdan oluşan turizm algısı değişmeye başladı. Turizm artık bir kültür alışverişine döndü, yeni bir boyut kazanıyor. Gittikleri ülkenin kentini, kültürünü, coğrafyasını, insanını, yemeklerini tanımak istiyorlar. Bizim bu yeni evreye uymamız lazım. İzmir'de, bu bölgede yeni anlayışa uygun tesisler yapabiliriz." dedi.

EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen de İzmir olarak çılgın projeler istemediklerini, akılcı, ayağı yere basan ve proje mantığıyla hazırlanmış gerçekçi uygulamalar beklediklerini belirtti. EXPO 2020 çalışma gruplarında iş yapmaya hazır olduklarını söyleyen Şen, teknokent projesi konusunda destek istediklerini de kaydetti. Toplantı, misafirlere plaket takdimiyle sona erdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim