• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Tayvan, Çin tehtidine karşı uçak alıyor

Tayvan, Çin tehtidine karşı uçak alıyor
Tayvan, Çin'in büyüyen denizaltı filosuna karşı yeni uzun menzilli denizaltı avlama uçakları satın alarak filosunu genişletiyor.

 

Tayvan, Çin'in büyüyen denizaltı filosuna karşı yeni uzun menzilli denizaltı avlama uçakları satın alarak filosunu genişletiyor.
 
Tayvan'ın güneyindeki Pingtung hava üssünde Devlet Başkanı Ma Ying-jeou'nun katılımı ile gerçekleştirilen törende, ülkenin ilk P-3 Orion uzun menzilli denizaltı avlama uçağı basına tanıtıldı. Törende konuşan Ma Ying-jeou, "Bu uçakların silahlı kuvvetlerine katılımından gurur duyuyorum. Bu uçakların katılımı ile sualtı tehditlerine ve savaş gemilerinden gelecek saldırılara karşı savunma yeteneklerimiz büyük ölçüde artacak." dedi.
 
Tayvan söz konusu uçaklardan ABD'ye 12 adet sipariş verdi. İlk uçağın teslimatı geçtiğimiz ay yapılırken, 3'ü daha yıl sonuna kadar teslim edilecek. P-3 Orion uçaklarının 8 adeti ise 2015 yılı sonuna kadar teslim edilecek.
 
Uzmanlar Orion P3 uçaklarının, her türlü hava koşullarında görev yapabildiğini, karada üslenen bu uçakların, denizaltılara karşı kullanılan bir uçak olduğunu belirtiyor. Değişik tiplerde arama radarları, nükleer su bombaları, torpido taşıyan uçaklar,. Arama, karakol, avcı-bomba ve konvoy refakat harekatlarında kullanılabiliyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Çin Halk Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri, 092 Xia tipi balistik füze taşıyabilen Çin üretimi ilk nesil stratejik nükleer denizaltıları Kuzey Deniz Filosunda görevlendirmişti.
 
BİR TEK ÇİN VARDIR Tayvan ÇİN'İN PARÇASIDIR
 
Çin'in 50 yıldır savunduğu 'tek ülke' tezinden ödün vermeden, 'Bir tek Çin vardır. Tayvan Çin'in parçasıdır' söylemi, zaman zaman iki ülke arasında gerginliğe sebep oluyor.
 
Tayvan'da yapılan anketler de halkın kendini Çinliden ziyade Tayvanlı hissettiğini gösterse de çoğunluk en iyi çözüm olarak 'çözümsüzlüğü' görüyor
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim