• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

TCDD, biletlerde yüzde 50 indirim yaptı

TCDD, biletlerde yüzde 50 indirim yaptı
TCDD hayvanseverlerin evcil hayvanlarını yanlarında taşıyabilmeleri için hayvanlara alınacak biletlere yüzde 50 indirim yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yeni bir uygulamaya imza atarak, hayvanseverlerin evcil hayvanlarını yanlarında taşıyabilmeleri için hayvanlara alınacak biletlere yüzde 50 indirim yaptı.
 
TCDD'nin yeni uygulaması hayvanseverlerin yüzünü güldürdü. Hava ve kara ulaşımında firmaların evcil hayvana pek sıcak bakmadığı taşımacılık sektöründe, TCDD bir ilke imza atarak hayvanseverleri sevindirdi. 1 Şubat'ta yürürlüğe giren uygulama sonrasında evcil hayvanı olan yolcular daha önce tam bilet alarak yanlarında götürdükleri hayvanlarıyla artık yüzde 50 indirimli yolculuk yapacak.
 
TCDD tarafından anahat yolcu trenlerinde uygulanacak tarifelerle ilgili bölge müdürlükleri uyarıldı. Yapılan uyarıda, “Kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu bulundurulması kaydıyla, yolcu yanında taşınacak küçük evcil hayvanlara uygulanacak ücret, taşıma yapılacak tren ve mesafeye göre trenin ücret tablosunda yer alan yüzde 50 indirimli ücret kolonu uygulanacaktır. Bilgisayarlı bilet satışı esnasında tarife eklentisinden 'küçük evcil hayvan' seçeneği tercih edilerek satış gerçekleştirilecektir. Bölgesel trenlerde yapılacak küçük hayvan taşımalarında, bölgesel satış ekranında bulunan yüzde 50 indirim seçeneği kullanılacaktır. Yolcu ve beraberindeki evcil hayvan için yan yana koltuk verilecektir” ifadeleri yazılı olarak tren istasyonlarına bildirildi.
 
HAYVANSEVER OLARAK MUTLUYUM
 
Yeni başlayan uygulamadan memnun olduklarını belirten Nino Kılıçkıran, "Şahsen ben bir hayvansever olarak çok mutluluk duydum. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ve bu uygulama çok teşekkür ediyorum. Hayvanlara hem yarım ücretli bilet alınıyor hem de rahat rahat sorunsuz olarak yolculuk edebiliyoruz. Hatta kedim 'Çilek' ile bilet alarak Ladik'e gidip geldik” dedi.
 
Çevre ilçelerden ve illerden hayvanlarını veterinere göstermek için Samsun'a gelen insanlar olduğunu ifade eden Nino Kılıçkıran, "Hayvanlarla yolculuk sorun olduğu için bu insanlar özel araç ya da taksi kiralayarak Samsun'a gelebiliyorlardı. Bu uygulama ile hayvanlar hem yarı fiyatına yolculuk edecek hem de huzurlu bir şekilde gidip gelecek” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim