• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TCDD'de 13 bin işçiyi ilgilendiren imza atıldı

TCDD'de 13 bin işçiyi ilgilendiren imza atıldı
TCDD'de 13 bin 700 işçiyi ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin'in katılımıyla imzalandı.


Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza programı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, gelecek dönemde konuşulacak ve görüşecek konular olduğunu belirterek, "Geçici işçilerimiz, makinistlerimiz, 93'te işe başlayan arkadaşlarımız dahil olmak üzere daha başka konularımız var, olacak da süreç içinde. Tüm bu konulara önümüzdeki dönemde konuşarak, anlaşarak, teker teker çözüm yollarını bulacağımıza emin olmanızı istiyorum. Çünkü en büyük uzlaşma, anlaşma, demiryollarının gelişmesi, büyük demiryolu projelerinin hayata geçirilmesi ve işçiler ile tüm elemanların alın terlerinin karşılığının alınması olmalıdır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız, görüşmelerin 60 yıldır geleneksel hale gelen uzlaşı ve sağduyu kültürü içerisinde yürütülerek, imzalanma noktasına gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

TCDD ve bağlı ortaklıklardaki yaklaşık 13 bin 700 işçiyi ilgilendiren ve 01 Mart 2015 ile 28 Şubat 2017 tarihleri arasındaki iki yıllık süreyi kapsayan 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle, işçilerin ücret artışlarının yanı sıra mali ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlandığını söyledi.

Çalışanın hakkının, hukukunun korunmasının verimli üretim ve kaliteli hizmetin en önemli koşullarından birisi olduğunu ifade eden Yıldız, kuruma emek veren çalışanların emeklerinin her zaman karşılığını bulduğunu dile getirdi.    

İşçi kilometre saat tazminatları yükseltildi

İmzalanan sözleşme ile 1 Mart 2015 - 28 Şubat 2017 tarihlerindeki iki yıllık süreyi kapsayan TCDD ve bağlı ortaklıklarında çalışan yaklaşık 13 bin 700 işçiye ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle işçi kilometre saat tazminatları, sözleşmeli personelin kilometre saat tazminatları ile eşitlenerek 4 liradan 5,37 liraya yükseltildi.

Kurumda çalışan bin 203 tren teşkil işçisi personele vardiyalı çalışma süreleri için, saat ücretleri ve emek zamlarının yüzde 10'u oranında vardiya primi ve gece çalışılan süreler için, saat ücretleri ve emek zamlarının yüzde 15'i oranında gece çalışma zammı ödenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim