• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TCDD’de 155’inci yıl coşkusu yaşanıyor

TCDD’de 155’inci yıl coşkusu yaşanıyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Yapılan ihmaller, yanlışlar ve yapılmayan yatırımlar nedeniyle demiryolları bu ülkenin yükünü taşıyacakken, bu ülke, demiryollarının yükünü taşır hale gelmiştir."

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarının bu ülkenin yükünü taşıyan bir kuruluş haline gelmesini istediklerini belirterek, "Yapılan ihmaller, yanlışlar ve yapılmayan yatırımlar nedeniyle yıllar boyunca demiryollarımız bu ülkenin yükünü taşıyacakken, bu ülke, demiryollarının yükünü taşır hale gelmiştir. Bu dönem geride kaldı, artık demiryolları yavaş yavaş, o şanslı dönemine yeniden dönüyor" dedi.

TCDD'nin 155. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, SHÇEK Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bana Devlet Demiryolları'na torpil mi geçiyorsun dediklerinde, evet Devlet Demiryolları'na torpil geçiyorum, diyorum çünkü bu ülkenin demiryollarına ihtiyacı var" dedi.

Demiryollarını sadece bir ulaşım aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, demiryollarının Türkiye'nin istiklalinin sembolü ve tarihinin bir parçası olduğunu belirtti. Demiryollarının bir ulaşım sisteminden çok daha fazlasını ifade ettiğini kaydeden Yıldırım, demiryollarına gereken önemi verildiğini ve vermeye de devam edileceğini söyledi. Yıldırım, demiryollarının 155 yılı geride bıraktığını belirterek, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda (SHÇEK) kalan 12 yaş altı 155 çocuğu Yüksek Hızlı Tren'le buluşturduklarını söyledi.

Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında çalışan elemanların da bulunduğu 155 engelli vatandaşı Ankara'dan Konya'ya götürüp getireceklerini anlattı. Toplumun her kesiminden paydaşlarıyla garda bir bayram havası olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "Demiryollarının son 9 yılda ortaya koyduğu gelişme işte böyle. İstiyoruz ki 50-60 yıllık ihmali artık bir 50 yıl daha geçmeden 2023'e kadar tamamen sona erdirilsin ve demiryolları bu ülkenin yükünü taşıyan bir kuruluş haline gelsin. Yapılan ihmaller, yanlışlar ve yapılmayan yatırımlar nedeniyle yıllar boyunca demiryollarımız bu ülkenin yükünü taşıyacakken, bu ülke demiryollarının yükünü taşır hale gelmiştir. Bu dönem geride kaldı, artık demiryolları yavaş yavaş o şanslı dönemine yeniden dönüyor. Bu coşku demiryolları döneminin yeniden başladığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Ankara-Eskişehir'den sonra Ankara-Konya YHT'yi açtıklarını kaydeden Yıldırım, YHT'nin açıldığı günden bugüne yüzde yüz dolulukla seferler yaptığını ve milletin YHT'ye hasret kaldığını anlattı.

TCDD Genel Müdürü Karaman ise, Bakan Yıldırım'ın demiryollarına ve demiryolculara sahip çıktığını kaydederek, "Ulaştırma Bakanımız sadece hedef göstermekle kalmadı, küçük büyük demeden, az çok demeden her işimizde demiryollarının ve demiryolcuların yanında oldu" diye konuştu.
Tören sonrası bir gazetecinin Muhsin Yazıcıoğlu davası ile ilgili bir soru yöneltmesini üzerine, Yıldırım konunun yargıya intikal ettiğini ve bu konuyla ilgili birşey söylemesinin doğru olmayacağını belirtti. Tören sonrası, Engelliler Kent Konseyi Başkanı Yıldıray Çınar, Bakan Yıldırım'a bir plaket takdim etti.

Öte yandan TCDD'nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında SHÇEK'te kalan 12 yaş altı 155 çocuk ve 155 engelli vatandaş Ankara-Konya arası tren seferinde Konya'ya gitti. İlk 155 yolcuya biletler 155 kuruşa satılacak, bu kişiler Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT'de yolculuk yapabilecek. Ayrıca, perakendecilik üzerine bilgi ve tecrübe aktarımlarının, sadece perakendeciler arasında kalmasının engellenmesi amacıyla oluşturulan şuanda 'Perakende Treni 2011' İstanbul merkezli sektör buluşmalarını, Anadolu'ya ulaştırmaya devam edecek. 'Perakende Treni 2011'in, 24 gün sürecek seyahatinde, Eskişehir, Konya, Adana, Gaziantep ve Kayseri'nin ardından Ankara'da 23-26 Eylül 2011 tarihleri arasında bulunacak.

tcdd-155-bakan-plaket22222222222.jpg

tcdd-155-bakan-konusma22222.jpg 

Haber ve Fotoğraflar: Esra Sarıkeçe - Tarkan Biricik

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim