• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

TCDD'den meraklısına 'kiralık tren' hizmeti

TCDD'den meraklısına 'kiralık tren' hizmeti
Özel günler veya gezi amaçlı turlar için demiryollarının konforlu ve güvenli ulaşım imkanından faydalanmak isteyenler 2 bin liradan başlayan fiyatlarla tren kiralayabiliyor.

Yolcu ve yük taşımacılığında önemli yer tutan demiryolları, kamuoyunda pek bilinmese de vatandaşlara yolcu treni kiralama imkanı da sunuyor. Daha çok yük taşımacılığında tercih edilen demiryolu ulaşımı, son yıllarda yapılan atılımlarla yolcu taşımacılığında da yoğun talep görmeye başladı.

Konforu ve özellikle güvenliği nedeniyle tercih edilen tren seyahati, yalnızca tarifeli seferlerle ihtiyacı karşılamıyor. Talep olması durumunda yolcu trenleri, kiralama yoluyla da meraklılarına hizmet veriyor. Düğün ve nişan gibi özel günlerde davetlilerin ulaşımı için tercih edilen özel yolcu trenleri, öğrenci gezileri, kültür ve doğa turları veya kurum organizasyonlarında da kullanılabiliyor.

Özel yolcu trenleriyle "sıra dışı" bir yolculuk yapmanın bedeli ise 2 bin liradan başlıyor. 64 veya 68 kişilik "raybüs" adı verilen trenler, 2 bin lira karşılığında kiralanabiliyor. 133 yolcu kapasiteli ikili tren seti, 196 kişilik üçlü tren seti ve 254 yolcu taşıyabilen dörtlü tren seti ise 4 bin liradan başlayan fiyatlarla hizmet veriyor.
Uzak mesafeli özel tren kiralamalarında ise güzergaha göre kira ücretleri belirleniyor.

James Bond da kullanmıştı

Özel tren kiralama hizmetinden geçen yıl yararlanan genç çift düğününü trende yapmıştı. Burak Burma ve Bengisu Tanyol, geçen yıl 26 Mayıs'ta trende yapılan düğünle dünyaevine girmiş, davetliler, Adana Garı'nda bindikleri trenle tarihi Varda Köprüsü'ne giderek, çiftin mutluluğuna "sıra dışı" yolculukla şahitlik etmişti.

Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen James Bond serisinin son filmi ''Skyfall''un çekimlerinde de TCDD'den kiralanan tren kullanılmış, özellikle Varda Köprüsü'ndeki çekimler ilgi görmüştü.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim