• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TCDD’den Siirt’e lojistik merkez müjdesi

TCDD’den Siirt’e lojistik merkez müjdesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Mardin’e Lojistik Merkez yapılacağı müjdesini verdi.

 

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ile birlikte ortaklaşa yürüttükleri çalışmaların neticeye ulaştığını belirten Şahkulubey, bu bağlamda, yakın zaman içerisinde Mardin’e lojistik merkez yapılacağını söyledi. 
 
Merkezin, toplam 403 bin 718 metrekare alan üzerine kurulacağını kaydeden Şahkulubey, yapılan fizibilite etüdüne göre maliyetinin yaklaşık 63 milyon lira olarak belirlendiğini ifade etti. Şahkulubey, “Söz konusu lojistik merkezi ile Türkiye lojistik sektörüne 1,5 milyon ton taşıma kapasitesi sağlanacak, ülkemize 404 bin metrekare lojistik alan kazandırılacaktır. Mardin ve çevresinde bulunan fabrika ve sanayi bölgelerine hitap edebilecek özellikte, aynı zamanda başta Suriye ve Irak’a olmak üzere ithalat ve ihracat taşımaları için Mardin Lojistik Merkezi’nin fizibilitesi yapılmış ve 2011 yılında yatırım programına alınarak kurulmasına başlanmıştır. 
 
Mardin Lojistik Merkezi, Türkiye’nin Suriye, Irak bağlantısını sağlayan, Ortadoğu ve Arabistan yarımadasına açılan kapısı olacaktır. Lojistik merkezden başta konteyner olmak üzere, seramik, izolasyon malzemesi, demir çelik ürünleri, askeri, inşaat malzemesi gibi taşıması yapılacaktır. Bu işyerinde 265 bin ton olan yük taşıması 1,5 milyon tona çıkarılacaktır. İlimizde istihdama katkı sağlayacak olan lojistik merkezinin hayırlı olmasını diliyor, başta Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt’a en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim