• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

TCDD'nin halka mali yükü azalıyor

TCDD'nin halka mali yükü azalıyor
Yeni Orta Vadeli Program'a göre, 2018 seneyi sonuna kadar TCDD'nin halk üzerindeki mali yükünün sürdürülebilir bir seviyeye çekilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) halk üzerindeki mali yükünün sürdürülebilir bir seviyeye çekilmesi hedefleniyor. 

Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan ve 2016-2018 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program'dan (OVP) derlediği bilgilere göre, programda halk iktisadi teşebbüsleri ile ilgili gelecek3 yıllık dönemde gerçekleştirilmesi düşünülen hedefler de yer alıyor. 

Buna göre, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Mevzuatı, değişen şartlara müsait şekilde yenilenecek, laf konusu teşebbüslerde müstakil kontrol uygulaması etkin bir şekilde yürütülecek. 

KİT'ler sosyal amaçlı ve halk yararına faaliyetler için olası olduğunca görevlendirilmeyecek.Görevlendirmenin mecbur olması durumunda oluşacak maliyet zamanında karşılanacak. 

TCDD'NİN KAMUYA YÜKÜ AZALTILACAK

Yeni OVP çerçevesinde TCDD'nin yeniden yapılandırılması tamamlanacak,demiryolu ve yük taşımacılığı hususi demiryolu işletmelerine açılacak.Program dönemi sonuna kadar TCDD'nin halk üzerindeki mali yükü sürdürülebilir bir seviyeye çekilecek. 

Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ'ye (TÜDEMSAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) demiryolu sektöründe yapılan yapısal düzenlemeler sonucu oluşan piyasa beklentilerini de karşılayacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim