• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

TCDD’ye ‘birlikte çalışalım’ önerisi

TCDD’ye ‘birlikte çalışalım’ önerisi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından da övgü aldı.

 

Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Başkanı Jean Pierre Loubinoux, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT (Yüksek hızlı tren) hatlarının hizmete başlamasıyla Türkiye’nin yüksek hız kulübüne katıldığını hatırlattı. Gelecek yıllarda İstanbul, İzmir, Bursa, Sivas ve Kayseri’nin YHT ile tanışacağını ifade eden Loubinoux, TCDD’nin iddialı birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini söyledi. 2013’te hizmete girecek Ankara-İstanbul YHT hattının Türkiye’nin bölgesel liderliğini pekiştireceğini vurgulayan Loubinoux, “asrın projesi” olarak nitelendirilen Marmaray Projesi’nin demiryolu sektörüne önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Boğaz’ın iki yakasının çelik rayla bağlanmasıyla birlikte 2 kıtanın birleşeceğini ifade eden Loubinoux, Marmaray’ın ayrıca Avrupa, Asya ve  Orta Doğu’da demiryollarının gelişimine önemli katkı sağlayacağını söyledi.
 
Yatırımlar etkileyici       
 
İran Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve Demiryolları Başkanı Sahib Muhammedi de Türkiye’nin demiryolu alanındaki yatırımlarını ilgiyle izlediklerini dile getirdi. İki ülke arasındaki iş ortaklığını artırarak sürdürmek istediklerini belirten Muhammedi, “Türkiye demiryollarında kısa zamanda çok önemli yol aldı. TCDD’nin tecrübelerinden de faydalanarak birlikte bölgemizde önemli işlere imza  atmak istiyoruz” dedi. İspanya Demiryolları Araştırma Kurumu Başkanı Eduardo Romo, Türkiye’ye daha önce de geldiği ve Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hatlarında incelemelerde bulunduğunu söyledi. Türkiye’de demiryolu alanında yapılan yatırımları “etkileyici” olarak nitelendiren Romo, Türkiye’nin sektördeki ağırlığının her geçen gün arttığına dikkati çekti.
 
Avrupa’yı birleştirecek proje
 
Çek Cumhuriyeti Demiryolları Strateji Departmanı çalışanı Jan Sulc, Çek  Cumhuriyeti’nde de Türkiye’deki kadar hızlı tren hattının kurulmasını dilediğini söyledi. Sulc, “Bence en doğru yolu seçtiniz. Batı ve Doğu Avrupa’yı birleştirecek bir projede birlikte çalışabiliriz” diye konuştu. Portekiz Taşımacılık Sistemleri MIT Programı Araştırma Görevlisi  Aleksandır Prodan ise Türkiye’nin demiryolu programından çok etkilendiğini ifade  ederek, “Umarım 10 sene sonra gelir ve yeni hatlardaki hızlı trenlere bineriz” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim