• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

"TCG İskenderun", Bingazi Limanı'nda

"TCG İskenderun", Bingazi Limanı'nda
Tahliye için Bingazi Limanı'nda bulunan gemiler, ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle bugün Türk vatandaşlarını alarak Marmaris'e hareket edecek.

TCG İskenderun, Bingazi Limanı'nda bekliyor

Tahliye için Bingazi Limanı'nda bulunan gemiler, ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle bugün Türk vatandaşlarını alarak Marmaris'e hareket edecek.

Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezi'nden yapılan duyuruda, Libya'dan tahliye faaliyetlerine iştirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG İskenderun'un maksimum kapasiteyle almış olduğu bin 518 yolcu ile Bingazi Limanı'nda bulunduğu belirtildi. Gemide toplam bin 91 Türk vatandaşına ilave olarak 23 ayrı ülkeden toplam 427 yabancı olduğu bildirilen duyuruda "Bingazi bölgesinde tahliye bekleyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması amacıyla TCG ORUÇREİS firkateynimiz de Bingazi Limanı'nda beklemektedir. Bölgede kalan diğer vatandaşlarımızı alacak olan ORUÇREİS firkateynimiz TCG İskenderun'a intikali süresince refakat desteği de sağlayacaktır" denildi.

Türk vatandaşlarının bölgede hüküm süren ağır hava ve deniz koşullarından seyir süresince daha az etkilenmesi için gemilerin Marmaris'e müteveccihen bu sabah hareket etmesinin öngörüldüğü ifade edilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Halen bölgede Deniz Kuvvetlerimize ait 4 firkateyn ve 1 akaryakıt gemisi bir Tuğamiral komutasında tahliye faaliyetlerini destekleme görevini sürdürmektedir. Gemilerimizin kalkış saatine ilişkin kesin bilgiler bilahare duyurulacaktır."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim