• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

TCG Zafer, Mersin Limanı'na demirledi

TCG Zafer, Mersin Limanı'na demirledi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan ve Akdeniz'deki kaçakçılık ve terörizmle mücadele kapsamında Kıbrıs'a doğru yola çıkan TCG Zafer Firkateyni, Mersin Limanı'nda demirledi.

TCG Zafer, Mersin Limanı'na demirledi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan ve Birleşmiş Milletler'in NATO'ya verdiği görev kapsamında Akdeniz'deki kaçakçılık ve terörizmle mücadele kapsamında Kıbrıs'a doğru yola çıkan TCG Zafer Firkateyni, Mersin Limanı'nda demirledi.

Firkateynin Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Bardakçı, beraberindeki komutanlarla birlikte Mersin'de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan ile makamında biraraya gelen Deniz Kurmay Yarbay Bardakçı, Marmaris'te bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı olarak görev yaptıklarını belirtti. NATO tarafından verilen bir görev kapsamında Kıbrıs'ın güneyine doğru yola çıktıklarını ve geçtiğimiz cumartesi günü kente gelerek, Mersin Limanı'nda demirlediklerini
ifade eden Bardakçı, burada bir süre dinlendikten sonra bugün Mersin'den ayrılacaklarını söyledi.

BM tarafından NATO'ya verilen Akdeniz'de kaçakçılık ve terörizmin sona erdirilmesine yönelik görevine bağlı olarak Kıbrıs'ın güneyinde çalışmalarda bulunacakları bilgisini veren Deniz Kurmay Yarbay Bardakçı, operasyon talebininse NATO bünyesinde yer alan ülkelerin ortak kararı olduğunu hatırlattı. Bardakçı, "Bu tür denetimler bazen fırkateyn, bazen uçak, bazen denizaltılarla yapılmaktadır ve yapılan bu denetimler NATO'ya rapor edilmektedir. Biz de önümüzdeki cumartesi gününe kadar görevimizi bitirerek bağlı bulunduğumuz üs olan Aksaz'a geri döneceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan da, oldukça önemli görev ve sorumlulukları bulunan komutanları kentte ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Ertan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın Mersin'de lojistik sektöründe bir süre önce hayata geçirilen proje kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında İtalya'ya gittiğini ve burada bir haftayı kapsayan temaslarda bulunacağı bilgisini verdi. Bir liman kenti olarak öne çıkan Mersin'e değişik dönemlerde çok sayıda yerli ve yabancı denizcinin geldiğini kaydeden Ertan, "Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Ertan, Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Bardakçı'ya günün anısına üzerinde belediyenin logosunun yer aldığı bir plaket takdim etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim