• BIST 9679.8
  • Altın 2488.006
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.4372
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

TCSG Umut, İzmir Limanı'na demir attı

TCSG Umut, İzmir Limanı'na demir attı
İzmir Valisi Mustafa Toprak Alsancak limanına demirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığının yeni gemilerinden UMUT'a gidip incelemelerde bulundu.

 

İzmir Valisi Mustafa Toprak Alsancak limanına demirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığının yeni gemilerinden UMUT'a gidip incelemelerde bulundu.
 
TCSG Umut, karasularımızda, arama, kurtarma faaliyetlerinde, çevre denizlerin uluslararası sularında güvenlik sağlayacak ve insani yardım faaliyetleri icra edecek şekilde tasarlanmış ve donatılmış bir gemi.
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde Alsancak limanına demirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığının yeni gemilerinden UMUT'a misafir olarak gidip incelemelerde bulundu.
 
Vali Toprak'ın incelemesine Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hava eğitim komutanı Korgeneral Mehmet Çetin ile Güney deniz saha komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu'da eşlik ettiler.
 
Vali Toprak ilk olarak Alsancak limanına demirleyen UMUT gemi komutanından tekmil aldıktan sonra silistre'nin çalmasıyla birlikte gemiye çıkarak, gemide bulunan tören mangasını selamladı.
 
Gemi üzerinde bulunan her bir kamaraya diğer misafirler eşliğinde gezerek ilgililerden bilgi alan Vali Toprak; "Kendini koruyacak modern silahlara sahip olan geminin ileri teknolojik donanımıyla karasularımızda, arama - kurtarma sahamızda ve çevre denizlerin uluslararası sularında güvenliği sağladığını ve insani yardım faaliyetleri bulunduğunu, kaçakçılıkla mücadele ve çevreyi koruma faaliyetleri icra ettiğini" belirtti.
 
Daha sonra geminin dümenine geçerek poz veren Vali Toprak, orgeneral Atay, Başkan Kocaoğlu ile beraberinde bulunan heyet ve gemi mürettebatıyla hatıra fotoğrafı çektirdi, gemide yapılan ikramın ardından mürettebatı selamlayarak silistre'nin çalınmasıyla birlikte gemiden ayrıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim