• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

''TCSG Yaşam'' törenle denize indirildi

''TCSG Yaşam'' törenle denize indirildi
Koç Topluluğu’nun gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren şirketi RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi’nin dördüncüsü olan “TCSG Yaşam” törenle denize indirildi

 

Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine tarafından inşa edilen “TCSG Yaşam”ın denize iniş töreni, Savunma Sanayi Müşteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Kudret Önen, savunma sanayinin geliştirilmesi için özel sektör ile yapılan işbirliğinin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Serinin dördüncü ve son gemisi Yaşam’ı da denize indirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”dedi.
 
Milli Savunma Bakanlığı’nın Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ihalesini kazanarak, özel sektör tarihindeki en büyük  muharip gemi projesini üstlenen ilk tersane olan RMK Marine, proje kapsamında inşa ettiği dördüncü ve sonuncu gemi “TCSG Yaşam”ı düzenlenen törenle denize indirdi.
 
İlk üç Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Dost, Güven ve Umut, deniz testi / kabul aşamasında bulunuyor. Gemilerin tümünün 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.
 
Kudret Önen: “Ülkemizde katma değer yaratan, araştırma geliştirmeye kaynak ayıran, istihdam yaratan sanayi sektörlerinin desteklenmesi çok önemli.”
 
TCSG Yaşam gemisinin denize iniş töreninde konuşan Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen projeye ilişkin sözleşmenin 2007 yılında RMK Marine ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalandığını ve Proje’nin diğer gemileri Dost, Güven ve Umut’un Deniz testi/Kabul aşamasında olduğunu hatırlatarak, RMK Marine’de  projenin dördüncü ve son gemisi TCSG Yaşamın  denize iniş töreninde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Önen, “RMK Marine olarak gerçekleştirdiğimiz kalite ve kapasite yatırımlarımızla, bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin askeri gemi inşasında proje üreten, teknoloji yaratan, inşa sonrası ürünlerinin servisini, bakımını üstlenen bir tersane konumundayız. Yatırımlarımıza ara vermiyoruz. Savunma sanayii sektöründe, uzmanlaşmış insan kaynağını daha da geliştirmek ve büyük savaş gemileri de dâhil olmak üzere her türlü askeri gemiyi inşa etmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halen ihale değerlendirme sürecinde olan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD), RMK Marine’in özgün yerli tasarımı ile ana yüklenici olmayı hedeflediği askeri projelerin başında geliyor. Diğer taraftan, Milgem projesinin devamı olan Milgem-S projesi için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca teklif istenen iki tersaneden birisi olmaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. “ dedi.
 
Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemilerinin Özellikleri:
 
Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi kapsamındaki gemilerin, her biri 88 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 1700 ton ağırlığa sahip. Boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında “korvet sınıfı” gemiler ailesine mensup olan bu gemiler; arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, yangın söndürme, kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek şekilde donatılıyor.
 
Gemiler, saatte 22 milin üzerinde hız yapabilmekte ve helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam olarak yerine getirebilecek donanıma sahip olacaklar.
 
Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin, yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimi gerçekleştirildi.
 
RMK Marine hakkında
 
 
·Koç Topluluğu'na 1997 yılında katılarak RMK Marine adını alan firma, Tuzla'da; askeri gemiler başta olmak üzere ticari gemilerin, ve süperyatların; tasarımı, inşası, entegrasyonu, ve platformların idamesi konularında hizmet sunmaktadır.
 
·Türkiye'nin en büyük özel tersaneleri arasında yer alan, teknoloji ve kalite seviyesi yüksek projelerle büyümeyi öngören RMK Marine; sektörel tecrübesi ve ürün çeşitliliği ile, uluslararası arenada  rekabet gücüne sahiptir.
 
·RMK Marine, geliştirilen platform, elektrik dizayn ve elektronik sistemler bölümleri ile kendi bünyesinde tasarım ve çözüm sağlayan ilk özel sektör Türk tersanesi olmuştur.
 
·RMK Marine, Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Türkiye’deki askeri tersaneler de dahil olmak üzere “AQAP 2110 NATO Tasarım, Geliştirme ve Üretim için Kalite Güvence Gereksinimleri” belgesine sahip iki tersaneden biridir. Bu belge ile dizayn yeteneği sertifikalandırılmış Türkiye’deki ilk özel sektör tersanesi olma özelliğini de taşıyor.
 
·RMK Marine, Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlenen ilk tersanedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı için yapılan 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi’nin inşa ve testleri sürmektedir. Gemiler 2012 yılı içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilecektir.
 
·RMK Marine’nin inşa ettiği “Nazenin V”, dünya süperyat sektörünün “Oscar’ları” olarak değerlendirilen Dünya Süperyat Ödülleri 2010’da “45 metre Üstü En İyi Yelkenli Yat” kategorisinde Jüri Özel Ödülü’nü aldı.
 
·RMK Marine’nin inşa ettiği, 45 metrelik “Karia” ve Oyster marka 30 metrelik “Sarafin” isimli süperyatlar Dünya Süperyat Ödülleri 2012’de “Jüri Özel Ödülü’nü ödülünü aldılar.
 
·Caressa K, 2006 yılında Uluslararası Süperyat Topluluğu (ISS) tarafından 32-43 metre klasmanında verilen Uluslararası Tasarım Ödülünü alan en iyi beş yattan biri oldu. Tasarımı Naval Architects, Vripack Yachting International b.v. tarafından gerçekleştirilen bu lüks tarzdaki trawler yatı, uzun mesafe gezi amaçlı olup her türlü lüks konfora sahiptir.
 
1.20120913133934.jpg
 
2.20120913134002.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim