• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

TDGG gemisi Karaçi Limanı'na demir attı

TDGG gemisi Karaçi Limanı'na demir attı
Cumhuriyet tarihinde ilk kez savaş gemilerimiz Hint Okyanusunda milli komutayla görevini icra ediyor. Amaç uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak.

Okyanusta Türk komutası

Hava sahasını ABD insansız uçaklarına kapatan Pakistan Türk savaş gemilerine limanlarını açtı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez savaş gemilerimiz Hint Okyanusunda milli komutayla görevini icra ediyor. Amaç uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak.

Bölgesel bir güç olarak yükselişini sürdüren Türkiye, ilk kez Hint Okyanusu'na Türk komutasında savaş gemileri yolladı. Önceki gün ABD'nin insansız savaş uçaklarına hava sahasını kapatan Pakistan, yabancı savaş gemilerine kolay kolay açmadığı Karaçi limanını Türk gemilerine açtı. Uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak, bölge ülkeleri ile ikili ilişkileri ve karşılıklı çalışabilirliği geliştirmek amacıyla 30 Mayısta Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndan denize açılan Donanmaya ait üç savaş gemisi ile bir adet lojistik destek gemisi Karaçi limanında törenle karşılandı. Gemiler uluslararası sularda deniz güvenliğine katkıda bulunmak için faaliyet gösterecek.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE İLK

Hint Okyanusunda bir Türk amiral komutasında ve milli kontrolde görevini icra eden Türk Deniz Görev Grubu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk olma özelliğine sahip bulunuyor. Pakistan Deniz Kuvvetlerinin yabancı ülke savaş gemilerine pek açmadığı askeri limanı Türk firkateynlerine açmasının "sembolik bir anlam taşıdığı" belirtiliyor ve iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin düzeyine bağlanıyor. Konuyla ilgili askeri uzmanlar, bunun Hint Okyanusu'nda 'bayrak gösterimi' olduğunu, 'dosta düşmana biz buradayız' mesajını iletmek amacı taşıdığını' belirtiyor. Türk savaş gemileri, bundan sonra Hindistan'ın Bombay, Yemen'in Hudeyde, Suudi Arabistan'ın Cidde ve Ürdün'ün Akabe limanlarını ziyaret edecek.

NATO'YA DESTEK VERECEK

Deniz haydutluğu ile mücadele, NATO'ya destek sağlama, bölge ülkeleriyle eğitim ve liman ziyaretleri yaparak ikili ilişkiler geliştirme amacıyla denize açılan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul komutasındaki Türk Deniz Görev Grubu, TCG Barbaros, TCG Gemlik ve TCG Gelibolu firkateynleri ile TCG Yarbay Kudet Güngör lojistik destek gemilerinden oluşuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim