• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

TDGG Komutanına tutuklama kararı!

TDGG Komutanına tutuklama kararı!
2. Balyoz davasında hakkında tutuklama kararı çıkarılan 8 muvazzafın kimlikleri ortaya çıktı. Halen 34 general ve amiralin yattığı Hasdal Cezaevi’ne biri korgeneral 7 paşa daha gidiyor.

TDGG Komutanına tutuklama kararı!

2. Balyoz davasında hakkında tutuklama kararı çıkarılan 8 muvazzafın kimlikleri ortaya çıktı. Halen 34 general ve amiralin yattığı Hasdal Cezaevi’ne biri korgeneral 7 paşa daha gidiyor.

Bir dönem 25 ülkenin katıldığı NATO Birleşik Kuvvetler Komutanlığı görevini üstlenen Tümamiral Sinan Ertuğrul’un son olarak Barbaros fırkateyni ile Türk Deniz Görev Grubu Komutanı olarak Aden Körfezi’nde olduğu öğrenildi. Tümamiral Ertuğrul’un bu görevinden dönüp teslim olması bekleniyor.

Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir’de ele geçirilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önceki gün kabul edildi. Tensip zaptında tutuklu sanıkların tutukluluk hallarine devam edilmesi kararı alınırken, soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifade alındıktan sonra serbest bırakılan 6 general, 1 amiral ve 1 albay hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Gerekçe olarak ise yine, sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin tam olarak toplanılmaması, sanıkların konumları itibariyle delillere etki yapma ihtimalinin bulunmasını’ gösterildi. Mahkeme sanıkların, mesai saatlerinde içinde davanın görüleceği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirilmesini istedi.

Balyozdan Somali’ye

Mahkemenin yakalama kararı çıkartığı isimler arasında bulunan en dikkat çekici isim ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MEBS Başkanı Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul oldu. Balyoz Suga Harekat Planı’nın eklerinde adı geçen Ertuğrul, bu kapsamda savcıya ifade vermiş ve serbest barıkılmıştı. Suçlamaları reddeden Ertuğrul hakkında, ilk Balyoz iddianamesinde takipsizlik verilirken, o dönemde Tuğgeneral rütbesinde olan Ertuğrul 2010 YAŞ’ta terfi ederek Tümgeneral rütbesine yükselmişti. Tümgeneral Ertuğrul terfisinin hemen ardından “ Somali’deki korsanlarla mücadale” ile görevlendirilmiş ve Aden Körfezi’ne doğru yola çıkmıştı. Tümamiral Ertuğrul, ABD, İngiltere, Pakistan, Türkiye gibi, NATO ve Avrupa Birliği`ne bağlı 25 ülkeden deniz kuvvetleri mensuplarının yer aldığı Birleşik Görev Gücü’nün komutanı olmuştu. Görevini başarıyla tamamlayan ve NATO tarafından övgüye değer bulunan Ertuğrul Türkiye’ye dönmesinin ardından Balyoz soruşturması kapsamında tekrar şüpheli oldu.

Somali’den adliyeye

Eskişehir’de bulunan belgelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tekrar ifadeye çağırılan Ertuğrul, ifadesinin ardından yine serbest bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde, Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutuklanması üzerine, “Seçkin gözlemci günü” iptal edilen Denuzkurdu 2011 tatbikatında görev alan Ertuğrul, ardından deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında yeniden yollara düştü. Türk Deniz Görev Grubu ’nda (TDGG) 30 Mayıs-8 Ağustos tarihleri arasında görev alacak olan TCG Barbaros, TCG Gemlik ve TCG Gelibolu fırkateynlerine komuta eden Ertuğrul, Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutlarıyla mücadele ediyor. Ertuğurul geçtiğimiz hafta da Umman Deniz Kuvvetlerine eğitim vermişti.

NATO madalyalı komutan

Tümamiral Ertuğrul, daha önce de Aden Körfezi’nde görevli çokuluslu CTF-151 Birleşik Görev komutanlığını üstlenmişti. Ertuğrul ’un daha önce yaptığı görevler nedeniyle NATO ’nun internet sitesinde yer alan portresinde, 1993 yılında NATO ’nun Belçika’daki karargâhında görev yaptığı 2001 yılında ise NATO ’nun Akdeniz’deki deniz unsurlarına komuta ettiği belirtildi.

Kaynak: Vatan

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim