• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Team Alvimedica Çin'de

Team Alvimedica Çin'de
Abu Dhabi – Sanya etabı sonunda Sanya'da mola vermiş olan Volvo Ocean Race filoları, 4'ncü etap için 8 Şubat'ta start aldı.

Volvo Ocean Race’te, Sanya- Yeni Zelanda'nın Auckland arasında 5 bin 264 deniz mili sürecek 4’ncü etabın start’ı verildi. Sanya’dan filonun ikinci teknesi olarak ayrılan ve VOR tarihinin “En Genç Takımı” unvanına sahip Team Alvimedica’nın Güney Çin Denizi’nin açık sularındaki mücadelesi başladı.

Denizlerin Formula 1’i olarak nitelendirilen Volvo Ocean Race’te yarışan tek Türk takımı olan Team Alvimedica, Abu Dhabi – Sanya ayağını 3’ncü olarak tamamlayıp podyumda yer alma başarısı göstererek ülkemize büyük bir gurur yaşatmıştı. 

Abu Dhabi – Sanya etabı sonunda Sanya’da mola vermiş olan Volvo Ocean Race filoları, 4’ncü etap için 8 Şubat’ta start aldı. 7 Şubat’ta yapılan liman içi yarışlarda, güçlü bir başlangıç yaparak üçüncü olan Team Alvimedica’nın da aralarında bulunduğu altı Volvo Ocean 65'ten oluşan filo, Sanya limanına yakın kıyı bölgesindeki iki turun ardından, Hainan kıyı çizgisinden uzaklaşarak Güney Çin Denizi'nin açık sularına yöneldi.

“Son üç ayakta daha çok taktiksel mücadeleler verildi”

Yeni Zelanda'nın Auckland şehrine doğru 5264 deniz mili sürecek yarış startı öncesi, Team Alvimedica’nın skipper’ı Charlie Enright, Alicante'den bu yana geçen üç ayakta kısa sürelerle zorlu koşullar yaşandığını ama çoğunlukla fiziksel mücadeleden çok taktiksel bir mücadele olduğunu aktardı. 

Abu Dhabi – Sanya etabı sırasında büyük başarı göstererek etabı 3’ncü olarak bitiren Team Alvimedica’nın lideri Enright, yarışta sürekli iyiye gitmelerine rağmen önlerindeki etapta yaşanacak zorlukları hiç de hafife almıyor. Enright, "Bu yarışta şu ana kadar 25 deniz milini aşan bir rüzgar hızı olmadı. Cape Town'da epeyce zorluklar olmasına rağmen denizde büyük bir şey yaşanmadı; henüz tekneyi korumamız gereken güç bir durumda kalmadık.. Güney Okyanusu herkesin Everest'i. Toplamda üç ayak tamamladık, diğer ekiplerse yedi yarış tamamlamışlar, yani 70 ayak! Deneyimin önemli olduğu bir mücadeledeyiz. Öğrenecek daha çok şeyimiz var" dedi. 

“Sanya – Auckland etabı, en rüzgarlı ayak olacak”

Güçlü rüzgarlar ve zorlu deniz koşullarının olduğu Güney Çin Denizi’nin farklı bir yaklaşım gerektirdiğini aktaran Charlie Enright, “Sanya – Auckland etabı, büyük ihtimalle şu ana kadar gördüğümüz en rüzgarlı ayak olacak. Ekiplerin buna nasıl adapte olduğunu görmek de ilginç olacak ama Team Alvimedica için hiçbir sorun yok, çünkü güvertemizde deneyimli, denizcilikte ve yarış konusunda adeta bir bilge olan Navigatörümüz Will Oxley var. Onun bulunduğu her teknenin korunacağından emin olabilirsiniz" dedi.

Oxley de, Güney Çin Denizi'nden Luzon Boğazı'na doğru geçilen birinci bölümün Auckland'a giden yoldaki en zorlu bölüm olacağına katıldığını ancak bu teknelerin de zorlu koşullara uygun olarak üretildiğini söyledi. Oxley, "Asıl zorlu olan şey, çok iyi bilinmeyen bölgelere gidiyor olmamız. Filipinler civarında çok güçlü akıntılarla mücadele edeceğiz ve sonra da güvenli bir şekilde Pasifik okyanusuna ulaşacağız” dedi.

Ünlü VOR yarışçısı Tony Mutter ile eğitim!

Sanya durağı, Team Alvimedica için yoğun bir durak oldu. Diğer ekiplerden daha fazla eğitim yapan Team Alvimedica, Volvo Ocean Race yarışını daha önce kazanan ve birkaç günlük koçluk için Yeni Zelanda'dan gelen Tony Mutter ile yelken şekillerini ve halat düzenini inceleyip, üzerinde çalıştılar. Daha önce, mentor ve koçluk programları kapsamında yine Volvo Ocean Race'i kazanmış Stu Bannatyne ve America's Cup şampiyonu Dean Phipps’den eğitimler alan Team Alvimedica’nın lideri Charlie Enright, " Her konuda deneyimli, daha önce yarışı kazanmış olan Tony’nin katkılarından yararlanmak harika oldu. Özellikle rüzgarı arkamıza aldığımızda, hızımızı en iyi şekilde kullanmamız konusuna yeni şeyler getirdi ve bunlar önümüzdeki ayakta tekne hızımıza yansıyacak" dedi.

Team Alvimedica’nın “Jump Seat” koltuğunun şanslısı Tang Kai Wei oldu!

Filonun iki kıyı etabının tamamladığı 45 dakikalık yarışın ardından, altı teknenin her birinde de bulunan "Jump Seat" misafir koltuklarındaki yolcuların yarış heyecanını yaşayıp tekneden ayrılma vakitleri geldi.

Team Alvimedica'nın güvertesindeki "Jump Seat" yolcusu, bu kez yirmi yaşındaki Tang Kai Wei idi. 10 yaşında iken doğuştan gelen bir kalp rahatsızlığı nedeniyle acil ameliyat olmak zorunda kalan, ancak ailesinin maddi sıkıntıları nedeniyle Çin Agape Vakfı’nın masrafları üstlenmesiyle ameliyat olabilen Tang, "Bugün Team Alvimedica ile birlikte yelken açmak ve ve onlar Sanya'dan açık denizlere yol almaya başladığında tekneden atlamak benim için inanılmaz bir heyecandı. Bu harika fırsat için Team Alvimedica'ya teşekkür ederim” dedi.

Team Alvimedica’ya bir teşekkür de Çin Agape Vakfı’ndan!

Team Alvimedica'nın Volvo Ocean Race yarışı boyunca dünyayı dolaşırken uygulamaya koyduğu dünya kalp vakfı inisiyatifinden yararlanacak hayır kurumu, bu kez doğuştan kalp rahatsızlığına sahip Çinli çocukların ameliyatları için gerekli maddi kaynağı sağlayan Çin Agape Vakfı oldu. Team Alvimedica'nın web sitesindeki iki online açık artırmadan elde edilen toplam 41,000 Çin Yuanı’nın (RMB) bağışlandığı Çin Agape Vakfı’ndan Julia Ng de, Team Alvimedica’ya teşekkürlerini sundu. Ng, "Team Alvimedica'ya hem hayati önem taşıyan maddi yardım topladığı hem de Agape'de yaptığımız işin daha iyi tanınmasını sağladığı için minnetkarız. Team Alvimedica'nın desteği, maddi koşulları nedeniyle aileleri tarafından tıbbi bakımları karşılanamayan çocukların hayatlarını kurtarmaya yardım edecek" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim