• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

TEC'de grev bugün 12:00'de başlıyor

TEC'de grev bugün 12:00'de başlıyor
Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketi: 13 Mayıs 2011 Saat 12.00’de GREVDEYİZ!

TEC: 13 Mayıs'ta Greve Gidiyor

Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketi: 13 Mayıs 2011 Saat 12.00’de GREVDEYİZ!

HAVA-İŞ sendikası ile Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketi (TEC ) işverenliği arasında sürmekte olan 1. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde süreç uyuşmazlıkla sonuçlandıktan sonra sendikamız 12 Nisan 2011 tarihinde Grev Kararı almıştı.

Ancak bu grev kararı sonrası işveren kapsam dışı personelden topladığı imzalarla grev oylaması istemiş, yapılan grev oylamasında 235 çalışandan 186’sı GREVE EVET yönünde oy kullanmıştı.

Sendikamızın bu grev oylaması sonuç tarihinden itibaren 60 gün içinde uygulama hakkı doğan grev ile ilgili üyeleriyle yapılan toplantı sonunda GREV UYGULAMASININ en kısa sürede hayata geçirilmesi yönünde karar alınmıştı.

Bu karar çerçevesinde Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu 02.05.2011 tarihinde yaptığı toplantı ile 13 Mayıs 2011 tarihinde GREV UYGULAMA KARARI almış ve işverene tebliğ etmişti.

Bu esnada işveren yaklaşık 5 aydır süren toplu iş sözleşmesi sürecinde ilk kez yeni bir teklif sundu. İşveren bu teklifi ile sendikamızın masada sürekli kabul etmediğini beyan ettiği eski tekliflerini sürdürerek hatta daha da olumsuzlaştırarak; toplu iş sözleşme sürecinde haksız yere bildirimsiz işten çıkarılan 3 üyemizin işe geri alınması yönündeki talebimizi de tartışmayacağını açıkça beyan etmiştir.

Son olarak sendikamız toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlanması yönündeki iyi niyetini ortaya koyma amacıyla işverence verilen bu teklife karşı yeni bir teklifte bulunmuştu. Ancak TEC Genel Müdürü sendikanın bu teklifini hiç irdelemeden kabul etmemiştir.

Bu aşamadan sonra GREVE 2 gün kala işverence sürdürülen bu uzlaşmaz tutum sendikamız kurulları ve TEC işyerindeki üyelerimizle 11 Mayıs itibarı ile değerlendirilmiş bu dayatmacı tavır karşısında sendikanın ve üyelerin Anayasal demokratik hakkı olan GREV hakkını kullanmaktan başka bir yol kalmadığı kararına varılmıştır.

Sendikanın iyi niyetle verdiği teklifi hiç tartışmadan reddeden Amerikalı patronların bu tavrı karşısında TEC işçileri dünden daha da kararlılıkla mücadeleye hazırdır.

Bu kapsamda sendika teklifi üzerinden işverence yeni bir tartışma başlatılmadığı noktada TEC işçilerinin onayı ile 13 Mayıs 2011 tarihinde saat 12.00 de GREV UYGULAMASINA başlanmasına karar verilmiştir. Ancak sendikamız en son verdiği teklif üzerinden her türlü görüşmeye GREV olsun veya olmasın açıktır. İşverene buradan çok açık çağrımızdır. Toplu iş sözleşmesini çözme yönünde atılacak her olumlu adıma sendikamızın mutlaka adımı olacaktır.

Hava-İş sendikası uygulanacak grev ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.

Konfederasyonlarımız, sendikalarımız ve emek dostu tüm örgüt ve duyarlı vatandaşlarımızın destek ve katılımıyla TEC işyeri önünde 13 Mayıs 2011 tarihinde saat 12.00’de eğer bir uzlaşma sağlanamazsa haklarımızı almak için GREVDEYİZ. TÜM EMEK DOSTLARINI GREVİMİZE DAVET EDİYORUZ YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ! BİRLİKTE VE BİRLİKLE KAZANACAĞIZ!

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim