• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

TEC'de grev kararı işyerine asılıyor

TEC'de grev kararı işyerine asılıyor
Hava-İş Sendikası Amerikalıların çoğunluk hissesine sahip olduğu Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketinde grev kararı alıyor.

TEC'de Grev Kararı İşyerine Asılıyor

Hava-İş Sendikası Amerikalıların çoğunluk hissesine sahip olduğu Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketinde grev kararı alıyor.

%51 Hissesi Amerikalılara ait olan Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Limited Şirketi ile Sendikamızın yetkilileri arasında 24.11.2010 tarihinde başlayan 1. Dönem İşletme Toplu-İş Sözleşmesi görüşmeleri 16.03.2011 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlandı, işveren temsilcilerinin uzlaşmaz tutumları sonucu tüm çabalarımıza karşın Resmi Arabulucu aşamasında da sendika teklifinin 17 asıl 1 geçici maddesi üzerinde anlaşma sağlanamadı.

Hava-İş Başkanlar Kurulunun, 11 Nisan 2011 tarihinde yapılan toplantısında, Resmi Arabulucu sürecide uyuşmazlıkla sonuçlanan bu şirketteki 1. Dönem toplu iş sözleşmesinde GREV KARARI alınması oybirliği ile kabul edildi.

Ayrıca Başkanlar Kurulumuz işverene, son işten çıkarmalar ve sendikanın işyerine girişi konusundaki uygulamalarını yeniden değerlendirerek görüşmelere başlanması için çağrıda bulunurken, işverenin bu uzlaşmaz tavır devam ettiği noktada en kısa sürede FİİLİ GREV UYGULAMA KARARININ DA hayata geçirilmesini kararlaştırıldı.

Bu Kapsamda Hava-İş sendikası 12 Nisan 2011 tarihinde GREV KARARINI işverene ve resmi makamlara bildirecek. Sendika bu tebliğ tarihinden sonraki 60 gün içinde 6 gün önceden işveren ve resmi mercilere bildirmek şartıyla GREVİ UYGULAYAMAYA KOYABİLİYOR.

Hava-İş sendikası iş barışı ve huzurunun tesisi ile sözleşmenin masada sonuçlanması için bu işyerinin kuruluşunda işçilere verilen sözlerin yerine getirilmesini talep etmekte, bu anlamda atılacak her olumlu adıma karşılık vereceğini kamuoyuna duyurmaktadır.

185 Üyemizin bulunduğu 235 kişinin çalıştığı bu işyeri Uluslararası nitelikte uçak motor tamir ve bakımının yapıldığı Ortadoğu’nun en önemli Uçak Bakım Merkezidir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim