• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tedarikteki sorunlar sektörle paylaşıldı

Tedarikteki sorunlar sektörle paylaşıldı
DHL'nin desteklediği BCI tarafından yayımlanan araştırma, tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkların şirketlere 2012'deki maliyetini ortaya koydu

 

İş Sürekliliği Enstitüsü (Business Continuity Institute - BCI) tarafından kısa süre önce yayımlanan araştırma, tedarik zincirini daha esnek ve etkin yönetimi amacıyla verilen dış kaynak kullanımı kararlarının önemini ortaya çıkardı. Tedarik zinciri hizmetleri sunan firmalardan kaynaklanan hizmet aksaklıkları, yüzde 35'lik oranla tedarik zincirini kesintiye uğratan nedenleri arasında üçüncü sıraya yerleşti. 68 ülkeden katılımcılar, ayrıca şirketlerin yüzde 73'ünün 2011 yılında en az bir tedarik zinciri kesintisi yaşadıklarını bildirdi.
 
AMAÇ MALİYETİ AZALTMAK
 
Tedarik zinciri hizmetleri firmalarından kaynaklanan kesintilerin artışının en önemli nedenini dış kaynak kullanımına yönelen şirketlerin tedarik zinciri hizmetlerini standart ürün tedarik süreci gibi değerlendirmesi olarak açıklayan BCI Teknik Direktörü Lyndon Bird FBCI, lojistik şirketiyle çalışma kararının çoğu zaman bir hizmet alırken değerlendirilmesi gereken seçim kriterlerine göre değil, bir sorunu çözmek ya da maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla verildiğini söyledi. DHL Supply Chain İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Parsons ise araştırmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Araştırma, özellikle karmaşık tedarik zincirleri olan şirketlerin mevcut ticari zorluklarla aynı zamanda iş sürekliliğini sağlama amaçlı acil durum planları oluşturmaya da hayati önem vermesi gerektiğini vurguluyor."
 
1 MİLYON EUROLUK KAYIP
 
- Tedarik zinciri kesintilerinin ilk iki nedeni planlanmamış IT ya da telekom arızaları. Ankete katılan şirketlerin yüzde 52'si bunlar sonucunda orta ya da yüksek etkili kesintiler yaşıyor. Bunu yüzde 48 ile ikinci sıradaki kötü hava koşulları takip ediyor. - Kur dalgalanmaları araştırmada dördüncü sıraya yükseldi. - Kesintilerin dolaylı etkileri ve maliyeti giderek artıyor. 2011'de her beş şirketten biri, tek bir kesinti dolayısıyla 1 milyon eurodan fazla kayıp bildirdi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim