• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Teekay Offshore'dan Güney Kore'ye 3 yeni gemi siparişi

Teekay Offshore'dan Güney Kore'ye 3 yeni gemi siparişi
Teekay Offshore Partners, 3 adet Suezmax DP2 tipi tanker gemisi için 365 milyon dolar ödeme yapmaya hazırlanıyor. Gemiler, Kanadalı firmalar ile etrol arama ve taşımacılık anlaşmaları çerçevesinde faaliyet gösterecekler.


Teekay Offshore Partners,  Güney Kore’den ismi açıklanmayan bir tersaneye sipariş ettiği 3 adet Suezmax DP2 tipi tanker gemisi için 365 milyon dolar ödeme yapmaya hazırlanıyor. Gemiler, Kanadalı firmalar ile uzun dönemli yapılan petrol arama ve taşımacılık anlaşmaları çerçevesinde faaliyet gösterecekler.

Teekay Offshore bahsi geçen operasyon dönemi için şayet talep ederse ismi saklı Koreli bu tersaneden bir gemi daha sipariş etme opsiyonuna sahip bulunuyor. Hali hazırda sipariş edilen 3 geminin teslimatının, 2017 yılının son çeyreği ile 2018 yılının ilk yarısında yapılması bekleniyor.

Teekay Offshore, gemi ödemeleri için ilk etapta mevcut likiditesinin bir kısmını kullanmayı planlarken, ödemelerin geri kalan kısmını ise uzun vadeli borç finansmanı sağlayarak taksitler halinde ödeyecek.

Teekay Offshore yakın tarihte Kanadalı Chevron Canada, Husky Energy, Mosbacher Operating Ltd., Murphy Oil,  Nalcor Energy, Statoil and Suncor Energy adlı şirketlerle petrol çıkarma ve taşımacılık konularında 15’er yıllık anlaşma yapmıştı.

Anlaşmalar ile ilgili konuşan Teekay Offshore CEO’su Peter Evensen, “Yeni yaptığımız bu stratejik ve uzun vadeli anlaşmalar ile Kanada enerji alanındaki gelişmelerin odak noktası o ve her geçen gün büyüyen petrol arama ve üretim pazarında şirketimizin varlığını kabul ettirmiş olduk” dedi.

Haber: Berkcan YİĞİT/Deniz Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim