• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Tekirdağ'daki tatilciler onlara emanet

Tekirdağ'daki tatilciler onlara emanet
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin mavi bayraklı plajının cankurtaranları Özcan Cengiz ile Hasan Minoz yaz sezonunda plajda 09.30-18.00 saatlerinde görevlerine aralıksız olarak devam ediyorlar.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinin mavi bayraklı plajının cankurtaranları Özcan Cengiz ile Hasan Minoz yaz sezonunda plajda 09.30-18.00 saatlerinde görevlerine aralıksız olarak devam ediyorlar.

1,5 kilometre uzunluğundaki plajda vatandaşların güvenle yüzmeleri için ellerinden gelen her türlü özveriyi sunarak çalıştıklarını belirten Özcan Cengiz yaptığı açıklamada;" Trakya'mızın tek mavi bayraklı plajı olan Şarköy'ümüzde görev yapmak bize gurur ve onur veriyor. 7 yıldır görev yaptığım plajımızda bazı günler 60 bin vatandaşımız aynı anda denize giriyor. Görevimiz zor ama çokta keyifli. Vatandaşların denizde güvenli yüzebilmeleri için her türlü donanımlarımızla hazır bir vaziyette bekliyoruz. Platlerimizle plajımızın en uzak noktasındaki bir boğulma olayına 1,5 dakikada ulaşarak kişiye müdahale edebiliyoruz." dedi.

Cankurtaran Hasan Minoz'da Şarköy plajının mavi bayrak aldığı 8 yıldan bu yana plajda Cankurtaran olarak çalıştığını belirterek;" Vatandaşlarımızın emniyeti için her türlü önlemimizi alıyoruz. Güvenlik için plajımızın uzunluğunu mantarla çeviriyoruz. Mantarı geçmek isteyen vatandaşlarımızı megafon ve sirenlerle uyararak geri dönmelerini sağlıyoruz. İki adet 3.5 metre yüksekliğindeki gözetleme kulelerinde de sürekli gözetim yapıyoruz. " dedi.

Kadıköy Sualtı sporları merkezi Cankurtaran belgeli cankurtaranları, Belediye Başkanlığındaki görevlerine 1 Haziran-20 Eylül tarihlerinde geçici sözleşmeli işçi olarak devam ettiklerini belirtti.

Diğer zamanlarda gemilerde güverte reisliği yaptığını belirten Cengiz, 7 yıldan bu yana görev yaptığı plajda yaklaşık 15 vatandaşı boğulmaktan kurtardığını belirterek; Özellikle denizin dalgalı olduğu günlerde işimiz daha zor. Gelen dalgalar yüzen vatandaşlarımızı zorluyor ve boğulma vakaları meydana geliyor. Bu güne kadar yaklaşık 15 kişiyi boğulmaktan kurtardım. Yalnız iki yaşlı vatandaşlımız deniz içerisinde kalp krizi geçirdikleri için onları kurtaramadım."

Cankurtaranlık görevi dışında gemilerde çalışan Minoz ise, Şarköy ve çevre beldelerdeki sahillerin çok uzak mesafede olması nedeniyle, çevre beldelere de boğulma olayları için çağrıldıklarını belirterek;" Biz görevimize Şarköy plajında sürdürüyoruz. Bazen aldığımız boğulma çağrılarına da gidiyoruz. İlerleyen zamanda alınacak küçük bir tekne ile boğulma olaylarına daha kısa sürede müdahale edebiliriz." Şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim