• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Tekkeköy raylı sistemi Eylül 2017’ye hazır

Tekkeköy raylı sistemi Eylül 2017’ye hazır
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, daha önce Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt’un Tekkeköy’e uzanacak hafif raylı sistem hattının “2016 sonuna yetiştirilecek” açıklamasını revize etti ve tarihi Eylül 2017 olarak açıkladı


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy ilçesine kadar uzatılan raylı sistemin Eylül 2017’ye kadar yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, söz konusu proje için 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada 2016 sonunda bitirmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) tarafından Sevgi Cafe’de kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, SAMGİAD Başkanı Levent Özden, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan SAMGİAD Başkanı Levent Özden, “Bizler Samsun’un 10-15 yıl sonrasında sivil hayatında, ticaret hayatında, bürokratik hayatında etkin ve aktif roller almak isteyen o düşünce ile geleceğe bugünden planlayıp taşın altına elini sokan gençleriz. O gelecek çizgimizde bazı anahtar adımların veya hamlelerin olduğunu biliyoruz. Bugünkü buluşmalar da bunlardan bir tanesidir” dedi.

“TEKKEKÖY RAYLI SİSTEMİ EYLÜL 2017’DE”

Samsun’da yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “Samsun ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem ulaşımını 2017 yılının Eylül ayına kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. Raylı sistem yolu ve onun yanındaki tali taşıt yolu birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Büyük oranda alt yapısını tamamladık. Asıl şimdi para edecek olan taraflarına sıra geldi. elektrik, travesler, traves üstü raylar, güç birimleri ve vagonları var.

Vagon konusunda şartname hazırlayıp, biraz da rekabetçi ortam oluşturarak alabildiğimiz kadar ucuz vagon satın almak durumundayız. Vagonların tanesi 2 milyon euro olsa, yaklaşık olarak 10 tane vagon alacağız. Bu da 20 milyon euro tutarında. Bu vagonlara şu anda hazır bir paramız yok. Muhakkak kredi kullanacağız veya leasing yapacağız ya da çeşitli ekonomik modeller geliştirip, bankalarla da konuşarak bu vagonları satın alacağız” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim