• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Teknelerde Marinegas dönemi başladı

Teknelerde Marinegas dönemi başladı
Deniz ve denizci dostu olan çevreci enerji kaynağı İpragaz marinegas, bu yıl 29. kez düzenlenen İstanbul Boat Show’da deniz tutkunlarıyla bir araya geldi.

Teknelerde Marinegas dönemi başladı

Deniz ve denizci dostu olan çevreci enerji kaynağı İpragaz marinegas, bu yıl 29. kez düzenlenen İstanbul Boat Show’da deniz tutkunlarıyla bir araya geldi.

Avrupa'nın en büyük fuarlarının arasında yer alan İstanbul Boat Show, bu yıl 20-25 Ekim’de Marinturk Istanbul City Port’ta ziyaretçileriyle buluştu. Fuarda, İpragaz marinegas ürünleri ve marinegas dönüşümü yapılmış 400 hp gücündeki tekne, katılımcıların beğenisine sunuldu. 250’den fazla firmanın katıldığı İstanbul Boat Show’a 40.000’in üzerinde katılım gerçekleşti.

Çevreci ve Ekonomik Marinegas

İpragaz’ın çevreci ve ekonomik olma özellikleriyle dikkat çeken ürünü Marinegas tüpleri “engine” ve “cuisine” olmak üzere iki ayrı kullanım alanı sunuyor. Marinalar, çekek alanları ve tekne konaklama koylarında satışı yapılan marinegas tüpler kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Çevreci yaklaşıma uygun bir sistem olan İpragaz marinegas engine, çevre dostu LPG sayesinde deniz kirliliğine yol açmıyor, diğer fosil yakıtlara göre çok daha az karbonmonoksit ve hidrokarbon içeriyor. Ayrıca tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak benzine oranla yüzde 40’lara varan tasarruf sağlıyor ve performansta herhangi bir kayba yol açmıyor.

Tekne sahipleri tarafından büyük devrim olarak adlandırılan marinegas cuisine ise, yüzey tutuculuğunun fazla olması sonucu teknelerdeki en büyük sorun olan kayma ve devrilme risklerini minimize ediyor. Ayrıca, bu tüpler, ıslak/nemli yüzeyler ile temas sonucu oluşan korozyonu da engellediği için tekne içi temizlik problemlerini de ortadan kalkıyor.

Avrupa Birliği ülkeleri LPG’li tekneleri teşvik ediyor

Güvenliği kanıtlanmış bir sistem olan Marinegas Avrupa’da İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve başka birçok ülkede kullanılıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde LPG’yi teşvik amacıyla yapılan projelere bakıldığında son olarak; hassas bir yapıya sahip ve doğal liman olan Venedik Lagünü için oluşturulan proje kapsamında, lagündeki teknelerin yüzde 20’sinin LPG yakıtlı tekneye dönüştürülmesi hedeflenmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim