• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tekno-hayaller Turkcell’le gerçek oldu

Tekno-hayaller Turkcell’le gerçek oldu
Turkcell TeknoFikir Yarışması’nı kazananlar belli oldu. Apne hastalarına erken müdahaleyi hedefleyen “Mobil Solunum” projesiyle birinciliğe değer bulunan ekip 15 bin TL tutarında nakit para ödülü ve Turkcell PAF Staj Programı’na ka

Tekno-hayaller Turkcell’le gerçek oldu

Turkcell TeknoFikir Yarışması’nı kazananlar belli oldu. Apne hastalarına erken müdahaleyi hedefleyen “Mobil Solunum” projesiyle birinciliğe değer bulunan ekip 15 bin TL tutarında nakit para ödülü ve Turkcell PAF Staj Programı’na katılım hakkı kazandı.

İkincilik ödülü trafik kazalarında ölüm oranlarını azaltmayı hedefleyen “Cankurtaran” projesine, üçüncülük ödülü ise “CelloBuddy” isimli mobil sosyal oyun projesine verildi.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve etkin girişimcileri desteklemek amacıyla kurulmuş uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Endeavor Türkiye’nin birlikte düzenlediği TeknoFikir Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Turkcell Tepebaşı Plaza’da gerçekleştirilen büyük finalde, 4 saatlik bir sunum maratonu yaşandı. Toplam 230 başvuru arasından, finale kalan iş fikirlerini iş planlarına dönüştüren 11 ekip, sunumlarını Endeavor Türkiye Danışma Kurulu üyeleri ve Turkcell yöneticilerinden oluşan jüri karşısında gerçekleştirdi.

Oldukça çekişmeli geçen sunumlar sonrasında, jüri üyelerinin değerlendirmesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Halil Elden ve İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Beyza Çizmeci’den oluşan ekip, “Mobil Solunum” projesiyle yarışmanın birincisi oldu. Proje, Türkiye’de erkeklerde yüzde 4, kadınlarda yüzde 2 oranında rastlanan apne hastalığının yarattığı kritik etkilere erken müdahaleyi hedefliyor ve telemetri (M2M) çözümü kullanıyor. Mobil Solunum projesiyle apne hastalarının nefes kesilmesi durumunda öncelikli olarak bulunulan ortamdaki bireylerin ve hemen sonrasında sağlık ekiplerinin alarma geçirilmesi planlanıyor. Geliştirdikleri fikir ve bu fikre uygun iş planı ile ekip, 15 bin TL nakit para ödülü ve Turkcell PAF Staj Programı’na katılım hakkı kazandı.
İkincilik ödülü, trafik kazalarındaki ölüm oranlarını düşürmek için kolları sıvayan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Tuğçe Saban, Erkin Bayındır ve Sefa Arda Serbes’in “Cankurtaran” isimli projesine verildi. Üçüncülük ödülünün sahibi, İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencileri Hande Hökerek, Esra Öcal, Hülya Saraçoğlu, Selin Özcan ve Ülkü Vural’dan oluşan ekibin “CelloBuddy” isimli mobil sosyal oyun projesi oldu.

Jüri Özel Ödülü ise, yarışmaya Sabancı Üniversitesi’nden katılan Soner Beyhan ve Mehmet Berke Pamay’dan oluşan ekibin geliştirdiği “Turkcell Shopping” isimli projeye verildi. İkinci ve üçüncü olan ekipler Turkcell Akademi sertifikalı eğitim programına katılım hakkı, Jüri Özel Ödülü’nü kazanan ekibin üyeleri de birer iPad 3G kazandı.

Cenk Bayrakdar: “Geleceğin dünyası gençlerin yaratıcı fikirleriyle şekillenecek”

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, TeknoFikir Yarışması finalinin ardından yaptığı açıklamada bu yarışma ile Türkiye’de geliştirilen mobil iş fikirlerinin sayısını artırmayı, gençlerin fikirlerini başarılı iş modellerine dönüştürmeyi ve ekosisteme yeni oyuncular kazandırmayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşmış olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bayrakdar, “Açık inovasyon yaklaşımı çerçevesinde yeni ürün ve servis fikirleri havuzumuzu zenginleştirmek üzere şirket dışındaki farklı fikir kaynaklarıyla etkileşime önem veriyoruz. Bu kaynaklar arasında üniversite dünyası da bizim için ön planda yer alıyor. Müşteri merkezli inovasyon yolculuğumuzda genç beyinlerin yaratıcı gücüne ve kabiliyetlerine inanıyoruz. Turkcell TeknoFikir yarışmasını düzenlerken amacımız gençlerin iyi fikirlerine değer katmak, onları geleceğe hazırlamak ve fikri olan herkesi ortak bir platformda toplamaktı. Onların tekno-hayallerini hayata geçirmeleri için bir fırsat yaratmak istedik. Yapılan başvuruların yoğunluğu, bu tür platformlara ne kadar ihtiyaç olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ödül kazanan arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Geleceğin dünyası, onların yaratıcı fikirleriyle şekillenecek. Turkcell olarak biz de bunun için üzerimize düşeni yapmaya, gençlere yol göstermeye ve yaratıcı fikirleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Adım adım Turkcell TeknoFikir

31 Aralık 2010 tarihine kadar www.turkcellteknofikir.com adresinden, Müzik, TV & Video, Spor, Eğitim, Lokasyon Tabanlı Uygulamalar, Seyahat Planlayıcısı, Sosyal Oyunlar, Mobil Finansal Servisler, Bilgi/Haber Servisleri olmak üzere 10 kategoride toplam 230 başvuru, alındı. Başvurular, şirket içindeki ilgili birimlerin desteğiyle değerlendirildi ve Ocak ayında toplam 32 öğrencinin yer aldığı 11 finalist ekip belirlendi. Bu ekiplerin finale etkin şekilde hazırlanabilmelerini sağlamak üzere bir oryantasyon programı hazırlandı. Ekipler, Turkcell’i daha iyi tanıyabilmeleri amacıyla Turkcell ve Turkcell Teknoloji çalışanlarıyla biraraya getirildi. Turkcell Akademi’de Endeavor Türkiye uzmanlarının desteğiyle hızlandırılmış bir eğitim almaları sağlandı. Son aşamada ise finalist ekipler, Endeavor Türkiye danışma kurulu üyelerinden oluşan akıl hocaları ile eşleştirildi.

Geniş bir iş ortaklığı ekosistemine sahip olan Turkcell’in ana odaklarından birisi de girişimciliği özendirmek ve toplumda girişimci kültürünü geliştirecek projeler ve işbirlikleri gerçekleştirmek. TeknoFikir’i Endeavor Türkiye’nin desteğiyle hayata geçiren Turkcell, yarışmacı ekipkleri akıl hocalarıyla buluşturarak onlara bir girişimcilik deneyimi yaşattı. Öğrenciler iş dünyasının önde gelen deneyimli akıl hocaları ile birlikte çalışma fırsatı buldu.

Akıl Hocalarımız Kimdi?

Onurhan Homriş-Murat Vargı Holding Ziya Boyacıgiller-Sabancı Üniversitesi, Bülent Çelebi-Airties, Melih Ödemiş-YemekSepeti, Sina Afra-Markafoni, Fatih İşbecer-Pozitron, Refik Çağlayan-4Play, Reha Civanlar-Özyeğin Üniversitesi, Çağlar Göğüş-Peppers&Rogers, Bahadır Kuru-PiWorks, Alemşah Öztürk-4129

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim