• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Teknoloji pazarının lideri cep telefonu

Teknoloji pazarının lideri cep telefonu
Her ay en az 1 milyon adet satılan cep telefonu, teknoloji marketlerinde en çok satılan ürün unvanını hiçbir cihaza kaptırmıyor.
Her ay en az 1 milyon adet ürünün satıldığı cep telefonu segmenti, Türkiye’de teknolojik ürünler pazarının liderliğini elinde bulunduruyor. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir’in verdiği bilgilere göre, Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımında, cep telefonu segmenti yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçisi beyaz eşyanın oranı yüzde 23 seviyesinde. 
 
Beyaz eşya ikinci sırada 
 
Teknoloji marketleri pazarında ise yüzde 27’şerlik payları ile cep telefonu ve TV ilk sırayı paylaşıyor. Teknoloji ürünlerinde tüm Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımına bakıldığında, cep telefonu segmentinin yüzde 34 gibi yüksek bir oranla pazarın lideri konumunda bulunduğunu belirten Erdemir “Beyaz eşya, yüzde 23’le cep telefonunu takip ediyor. İnternete bağlanabilen, tıpkı akıllı telefonlarda olduğu gibi çeşitli uygulamaları çalıştırabilen ve 3 boyutlu görüntü verebilen Smart TV’lerin ülkemizde gördüğü ilginin de yardımıyla TV segmenti, yüzde 16 ile pazarda üçüncü sırada bulunuyor. Cirosal ürün dağılımında dizüstü bilgisayarların payı yüzde 10, küçük ev aletlerinin payı ise yüzde 7 seviyesinde” diye konuştu. Erdemir, şunları söyledi: “Satışları artmaya devam eden ve dizüstü bilgisayarların en büyük rakibi olarak gösterilen tablet bilgisayarların payı ise yüzde 3 seviyesinde bulunuyor. Cep telefonlarının kameralarının gelişmeye devam etmesinin de etkisiyle, dijital fotoğraf makinesi segmentinin payı yüzde 2’ye kadar düşmüş durumda.”
 
Cep telefonunu en çok kadınlar alıyor
 
Ciro bazında markalar pazarının liderinin şu an yüzde 45.6 ile Samsung olduğunu kaydeden Erdemir “Samsung’u yüzde 28 ile Apple ve yüzde 13.7 ile Nokia takip ediyor. Mart ve nisan ile Ramazan ve kurban bayramlarının olduğu aylar hariç, cep telefonlarının satış adetleri ayda 1 milyonun altına düşmüyor. Ülkemizde cep telefonu pazarında bugüne dek gerçekleşen en yüksek satış 1 milyon 82 adet ile bu yıl ocak ayında gerçekleşti. Cep telefonu alışverişlerinin yüzde 15’i kadınlar tarafından yapılıyor. Kadınların en çok aldığı ürünler ise küçük ev aletleri” dedi.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim