• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Teknolojiyi takip edebilen ayakta kalacak

Teknolojiyi takip edebilen ayakta kalacak
MİT’nin ünlü profesörü Andrew McAfee, önümüzdeki 30 yıl içinde tüm dünyanın kurumsal bozulma tehlikesi yaşayacağını belirterek, “Ancak teknolojiyi takip edenler ayakta kalmayı başaracak.” dedi.

Teknolojiyi takip edebilen ayakta kalacak

MİT’nin ünlü profesörü Andrew McAfee, önümüzdeki 30 yıl içinde tüm dünyanın kurumsal bozulma tehlikesi yaşayacağını belirterek, “Ancak teknolojiyi takip edenler ayakta kalmayı başaracak.” dedi.

Massachusetts Institute of Technology (MİT) profesörlerinden Andrew McAfee, önümüzdeki 30 yıl içerisinde tüm dünyada yeni bir kurumsal bozulma dalgası yaşanacağını, bu süreçte teknolojiyi takip edebilenlerin ayakta kalacağını söyledi. Turkcell Bilişim Konferansı’nda konuşan McAfee, “Çoğu zaman şirket yöneticileri teknoloji üzerine çok fazla düşünmek istemiyor. Bunu şirketin bilgi teknolojileri departmanına bırakıyor. Bu, büyük bir hata. Çünkü iş dünyası artık teknoloji tarafından yönetiliyor.” dedi.
 
Türk iş dünyasının bilgi teknolojileri temsilcilerinin bir araya geldiği konferansa Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell CIO’su İlker Kuruöz’ün yanı sıra Sabancı Holding CIO’su Güngör Kaymak, Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Yıldız Holding CIO’su Yekta Caymaz yer aldı. Teknolojinin iş dünyası için en önemli ayırt edici unsur olduğunun vurgulandığı konferansta Bulut Bilişim’in iş dünyasına sağlayacağı avantajlara dikkat çekildi.
 
Bulut Bilişim’i yüzyılda bir gelip iş dünyasını değiştiren yeniliklerden biri olarak değerlendiren McAfee, “Bazen çok önemli bir teknoloji gelir ve işi yapış şeklinizi değiştirir. Buhar ve elektrik, bunlardan biri. Bulut Bilişim de bu yüzyılın önemli dönüm noktalarından biri.” şeklinde konuştu. Bulut’un iş dünyasında yer aldığı bu dönemi elektriğin sanayide kullanılmaya başlandığı döneme benzeten McAfee, “O zaman birçok şirket elektiriğin kendilerine ne kadar fayda sağlayacağını öngöremedi. Ve fabrikalarında elektrik kullanmayı reddetti. Bu şirketlerin hepsi tarihten silindi.” yorumunu yaptı.
 
Şirketlerin iş yapma şekillerini değiştirecek yenilikleri iyi fark edip kaçırmaması gerektiğini söyleyen McAfee, “Her teknoloji böyle büyük bir adıma sebep olmuyor. Teknolojinin ne zaman patlayacağını anlamak lazım.” dedi.
 
Konferansın bir diğer konuşmacısı Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ise, bilgisayar mühendisliği derecesi almasının üzerinden 30 yıl geçtiğini ve yeniden dünyaya gelse yine IT dünyasını seçeceğini söyledi. Teknoloji dünyasında olmanın en büyük avantajının değişim olduğunu ifade eden Ciliv, “Bu kadar hızlı değişim bir tek bizim sektörde var. Muazzam hızlı bir değişim ve sorunları çözme fırsatı var.” dedi.
 
Dünya ekonomisini yöneten ülkelerin kaynak problemleri için baktıkları ilk noktanın teknoloji olduğunu dile getiren Ciliv, “Ben de tek çıkış yolunun teknoloji olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. Turkcell’in de değişen dünya ile değiştiğini anlatan Ciliv, şunları söyledi: “Turkcell’in sitesinde 2007′de ‘Türkiye’nin GSM lideri’ yazıyordu. Sonra, 2G şebeke vardı. Networkün yeni bir dönemi başlatacağını gördük. Biz 2007′den sonra 3G’ye büyük yatırımlar yaptık. Diğer operatörler, Türkiye için ‘erken, gerek yok, ülke fakir’ diyordu. 3 sene önce ihaleye girmeden bu teknolojilerin gelmesini ertelediler.” Ciliv, Türkiye’ye has özel uygulamalara önem verdiklerini aktararak, iş ortaklarına çok önem verdiklerini, sektöre ve müşteriye odaklı çözümler sunmak istediklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim