• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Teknosa, akıllı telefon ve akıllı saat pazarına el attı

Teknosa, akıllı telefon ve akıllı saat pazarına el attı
Elektronik perakende zinciri Teknosa, Preo markasıyla akıllı telefon ve akıllı saat pazarına el attı. Şirket, önümüzdeki dönemde tablet ve laptop da üretmeyi planlıyor.


Yerli akıllı telefon pazarına şimdi de elektronik perakende zinciri Teknosa giriş yaptı. Preo markalı Android işletim sistemli akıllı telefon ve akıllı saat (bileklik) Teknosa. com’dan ve mağazaları üzerinden satışa sunuldu. Kendi markasıyla ilk etapta “P1” model akıllı telefonu ve “Pwatch” akıllı saati satışa çıkaran Teknosa, tablet ve laptop için ise çalışmalara devam ediyor. Teknosa’nın Preo P1 markalı akıllı telefonu 4G desteği, 5 inçlik HD (1280 x 720) ekrana ve 4 çekirdekli 1,2 Ghz hızında işlemciye sahip. 

Teknosa’nın ürettiği akıllı saat Preo PWatch, artık standartlaşan adım sayar, uyku takibi, mesafe ölçer gibi özelliklerin yanında gelen arama ve mesaj bildirimlerini de gösteriyor. Preo PWatch’un fiyatı 99 TL ancak Preo P1 ile birlikte alındığında 50 TL’ye geliyor. 7 farklı renkteki değiştirilebilir kayışları ise 20 TL’ye satışa sunuluyor. 

Kendi “akıllı ürünleri” ile teknoloji perakendeciliğinde yeni devir başlattıklarını vurgulayan Tekno- SA Genel Müdürü Bülent Gürcan, TeknoSA’nın kendine ait özel markalı ürünlerle Türkiye’de teknolojiye erişimi daha da kolaylaştırmayı hedefl ediğini dile getirdi. 

“Tek adres olmayı hedefliyoruz” 

Gürcan, sundukları ürün ve hizmetleri, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitlendirmek, herkesi akıllı cağın teknolojileriyle buluşturmak yönünde atılımlara imza attıklarını belirterek, şunları ekledi: “TeknoSA Mobil’i TeknoSA güvencesi ve avantajlarıyla müşterilerimize sunmak, bu doğrultuda atılmış önemli bir adımdı. Şimdi ise markalı ürünlerimiz TeknoSA Preo P1 model akıllı telefon ve Pwatch ile yine bir yeniliğe imza atıyoruz. Bu yatırımlarla TeknoSA’nın, bugün ve gelecekte tüm teknolojik ihtiyaçların tek adresi olmasını hedefl iyoruz.” 

Telekom kategorisi lokomotif 

Tüketici teknolojisi ürünleri pazarının 2015’in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdüğünü ve 9,4 milyar lira ciroya ulaştığını belirten Grücan, bu dönemdeki yüzde 23’lük büyüme hızıyla “telekom” kategorisinin büyümenin lokomotifi olduğunu aktardı. Türkiye’de cep telefonu kullananlar içinde akıllı telefon penetrasyonu yüzde 50 seviyelerinde Batı Avrupa’da bu oran yüzde 66’yı geçtiğini kaydeden Gürcan, bu rakamların kendilerine potansiyeli gösterdiğini belirtti. Preo ailesine farklı kategorilerde yeni ürünlerle devam edeceklerini dile getiren Gürcan, telefon için tamamlayıcı ürünler de üreteceklerini aktardı. Gürcan, özel markalarına ne kadar yatırım yapacaklarını ürünlerin satışına göre karar verileceğini belirterek, bunlara yapılan yatırımın toplam ciroları içinde büyük yer tutmadığını dile getirdi.

Çin’de üretildi

Gürcan, telefonu Çin’de dünyanın en büyük telefon üreticilerinden ZTE’ye ürettirdiklerini, “yüzde 100 yerli” denilemeyeceğini söyledi. Gürcan, yerli marka olarak lanse edilen diğer telefonların ve dünyaca ünlü markaların da Çin’de üretildiğini kaydederek, bu konuda “kendi markamız olsun” amacıyla yola çıktıklarını, vergi indirimi gibi bir konuyu düşünmediklerini bildirdi. (Dünya- Selenay Yağcı)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim