• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Telekom'dan belediyelere özel hizmet

Telekom'dan belediyelere özel hizmet
Türk Telekom, belediyelerin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarının bulut bilişim teknolojisi sayesinde tek merkezden karşılanmasını sağlayan “Türk Telekom Belbil” hizmetini kullanıma sunuyor.

Türk Telekom'dan belediyelere özel hizmet

Türk Telekom, belediyelerin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarının bulut bilişim teknolojisi sayesinde tek merkezden karşılanmasını sağlayan “Türk Telekom Belbil” hizmetini kullanıma sunuyor.

“Türk Telekom Belbil”, belediyelerin altyapı, yazılım, donanım ve uygulamalara yapacakları yatırımlardan tasarruf etmesini sağlıyor. 

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, yenilikçi teknolojileri, müşterilerine sunmaya devam ediyor. Türk Telekom’un bulut bilişim teknolojisi üzerinden belediyelere özel geliştirdiği Belbil uygulamasıyla, kurumları bulut bilişimle tanıştırıyor.

Sampaş A.Ş. işbirliği ile geliştirilen Türk Telekom Belbil hizmeti,  belediyelerin ihtiyaç duydukları yazılım ve uygulamalar için gerekli olan altyapı, yazılım, erişim, depolama ve eğitim maliyetlerinden tasarruf etmelerini sağlıyor. Aynı zamanda verilerin Türk Telekom Veri Merkezi’nde güvenli bir şekilde saklanmasına imkan sunuyor.

2 bin belediyeye hizmet sağlanacak

SaaS (Sofware as a Service/Hizmet olarak Yazılım) modeli üzerinden hizmet veren Belbil, yaklaşık 2 bin belediyenin BT gereksinimlerini esnek çözümlerle karşılayabilecek. Belediyelerin gerçekleştirdikleri BT yatırım maliyetini ortadan kaldıran bu hizmet karşılığında, sadece aylık hizmet bedeli ödenecek. 

Türk Telekom’un belediyelerin tüm bilgi teknolojileri (BT) işletme ve yönetimini üstlendiği yenilikçi Belbil hizmeti sayesinde belediyeler, hizmetlerini profesyonel bir anlayışla sunabilecekler. Türk Telekom Belbil, Türkiye’nin e-devlet yapısının önemli bir halkasını oluştururken, hem belediyelere hem de belediyelerden hizmet alan vatandaşlara değer yaratacak. 

BT uygulamalarını Türk Telekom Belbil’e emanet ederek donanım ve yazılım masraflarından tasarruf etmek isteyen belediyeler, “Başlangıç”, “Standart” ve “Pro” paketlerinden kendilerine en uygun olanı seçebilecek. 

Bulut bilişim ile yeni uygulamalar geliyor

Belbil uygulamasıyla belediyeler için bilgi teknolojilerinde yeni bir dönem başlattıklarını belirten Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, bulut bilişim üzerinden farklı sektörlere yönelik yeni uygulamaları sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Güçlü teknoloji altyapısı, sürekli yatırımları, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle iş hayatına ve iş süreçlerine değer kattıklarını belirten Bozkurt, “bulut bilişim teknolojisi” ile belediyelere bilgi teknolojileri gereksinimlerinin tek merkezden karşılama fırsatı sunduklarını belirtti. “Türk Telekom Belbil” projesiyle hem belediyeler, hem de belediyelerden hizmet alanların önemli kazanımlar elde edeceğini belirten K. Gökhan Bozkurt, “Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak en yeni teknolojileri, uygun koşullarda bireysel ve kurumsal müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BELBİL hizmetinin; Yerel Yönetimlerin modernizasyonunu ve e-devlet entegrasyonunu sağlayarak,  Türkiye’nin e-dönüşüm sürecinde önemli bir eksikliği tamamlayacağına dikkat çeken Sampaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya şunları söyledi:

“Akıllı Kent Otomasyonu, Kent Bilgi Sistemleri konusunda 30 yıllık birikimimizi, Turk Telekom’un gücü ile bütünleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sinerji, Türkiye’nin e-devlet/e-dönüşüm sürecine büyük bir katkı sağlayacaktır. BELBİL ile küçük büyük ayrımı olmaksızın tüm belediyelerimiz ön yatırımsız, nitelikli, standart ve katma değeri yüksek Bilgi Teknoloji hizmetlerini kullanabilecekler ve vatandaşlarına teknolojiye dayalı, birebir ve etkileşimli hizmetler sunacaklardır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim