• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Telekom'dan Türkiye'de bir ilk daha

Telekom'dan Türkiye'de bir ilk daha
Türk Telekom-Pantel Fiber Optik Altyapı Ortaklığı 'Avrupa'nın Teknolojiyle Fethi' lansman kampanyasında tüm videolar, Türkiye'de ilk defa VAST (Digital Video Adserver Template) sistemi ile takip edilip raporlandı.

Telekom'dan Türkiye'de bir ilk

Türk Telekom-Pantel Fiber Optik Altyapı Ortaklığı 'Avrupa'nın Teknolojiyle Fethi' lansman kampanyasında tüm videolar, Türkiye'de ilk defa VAST (Digital Video Adserver Template) sistemi ile takip edilip raporlandı.

Türk Telekom, Haziran ayı içerisinde yaptığı fiber altyapı anlaşmasını duyurmak üzere reklam spotunu TV yerine ilk olarak internet sitelerinde açılan özel video kanallarında yayınladı. Bu videolar Türkiye'de ilk defa VAST sistemi ile takip edilip raporlandı. Bu sayede Türkiye'de ilk defa IGRP ölçümlenmesi yapılmış oldu. Türk Telekom'un online satın alma ajansı Bona Digital, Türk Telekom'un Macaristan merkezli Pantel şirketi ile yaptığı fiber optik altyapı ortaklığını duyurmak amacıyla Cem Yılmaz'ın rol aldığı reklam filmini yüksek tekil ziyaretçi sayısına sahip video sitelerinde yayınladı. Video yayınlanırken Türkiye'de ilk defa VAST ölçümlenme sistemi kullanıldı. Projenin ana yapısını oluşturan VAST ölçümlenme sistemi ile internet mecrasının ölçüm ve planlama metrikleri offline medya metrikleri ile karşılaştırıldı. Bu sayede lansman kampanyalarında internetin arka plana atılıp genel pazarlama iletişimine entegre edilmemesi durumunun irdelenmesi sağlandı. Ayrıca yapılan çalışma sonucunda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek tüm video siteleri yüzde 100 ölçülebilir, rating verileri çıkarabilir, TV mecrası ile kıyaslanabilir hale getirildi. "DAHA AZ BÜTÇE İLE DAHA FAZLA İLGİ" Hedeflenen kampanyanın ana stratejisi, reklam filminin ilk defa internet aracılığı ile yayılması ve kısa teaser videolarının kullanımı ile ziyaretçilerin ilgisinin artırılmasıydı. Bu amaçla ilk olarak ana video hakkında ipuçları veren, kullanıcıda merak uyandıran, 15 saniyeyi geçmeyen 7 video yayınlandı. Bu videolar video sitelerinde açılan kanallardan, reklam ve sponsor alanlarından kullanıcının ilgisine sunuldu. Kullanıcılardan video sonunda ne olacağını tahmin etmeleri istendi. Tahminde bulunmak isteyen kullanıcılar, kampanyanın Facebook fan sayfasına yönlendirildi. 6 saat süreyle kısa videoların yayınlanmasından sonra asıl reklam filmi aynı gün hem fan sayfasında hem de video sitelerinde yayınlandı. Bu arada, VAST sistemiyle videoların kaç tekil kullanıcı tarafından izlendiği, kaç kez çağrıldığı, kaç kez başlatıldığı, yüzde kaçının seyredildiği ve kaç tıklama aldığı gibi bilgiler toplandı. Deneme amacıyla kısa süreli gerçekleşen kampanya sonucunda offline terminolojisi ile 30 GRP elde edildi. Internet aracılığı ile elde edilen 30 GRP, TV planlama yolu ile elde edilseydi yüzde 65 daha fazla bütçe kullanılacaktı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim