• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

TEM, iki yönlü olarak İstanbul’a akacak

TEM, iki yönlü olarak İstanbul’a akacak
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TEM Otoyolu’nun bayram dönüşünde iki yönlü olarak İstanbul istikametine akacağını belirtti.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TEM Otoyolu’nun bayram dönüşünde iki yönlü olarak İstanbul istikametine akacağını belirtti. Topaca, “Salı günü 24.00′dan Çarşamba günü 24.00′a kadar Ankara’dan İstanbul’a doğru, Uzunçiftlik turnikelerden itibaren otoyol çift yönlü çalışacak” dedi.

Polis Evi’ndeki bayramlaşmada açıklamalarda bulunan Vali Topaca, “Gerek otoyolda gerek D-100 yolumuzda bayram öncesi ciddi bir yoğunluk yaşadık. Ulaşımda vatandaşlarımız Anadolu’nun değişik yerlerine İstanbul istikametinden Anadolu istikametine giderken çok ciddi bir yoğunluk yaşandı. Bununla ilgili dönüş trafiğini de rahatlamak maksadıyla bazı tedbirler almayı düşünüyoruz. Bu hususta Ulaştırma Bakanımıza konuyu arz ettik” dedi.

Bayram dönüşünde Tem Otoyolu’ndaki trafiğin çift yönlü olarak İstanbul’a akacağını belirten Topaca, “Bayram dönüşü İstanbul istikametine doğru bizim Uzunçiftlik turnikelerinin oradan Gebze çıkışına kadar otoyol hem güney şerit hem kuzey şerit İstanbul istikametine doğru kullanılacak. Gebze’den Uzunçiftlik turnikelerine kadar olan kısım, Ankara istikametine çalışmayacak. Önümüzdeki Salı günü saat 24.00′dan Çarşamba günü saat 24.00′a kadar Ankara istikametinden İstanbul istikametine doğru Uzunçiftlik turnikelerinden itibaren otoyol çift yönlü çalışacak. İstanbul’dan Ankara istikametine gidecek olan araçlar da bu saatlerde D-100 Karayolu’nu kullanacaklar. Bu hususta bütün sürücü ve vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

Uygulamanın başarılı olması sonucunda devam edeceğini belirten Topaca, “Salı, Çarşamba günleri yapacağımız uygulama sağlıklı sonuç, verir başarılı olursa, önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri de, belki Cuma günü öğleden sonra başlamak üzere aynı uygulamayı Cuma, Cumartesi, Pazar da yapmayı planlıyoruz” dedi.

Topaca, kamyonların bu süreçte trafiğe çıkmaması konusunun da gündeme gelebileceğini belirterek, “Bu süre zarfından kamyonları da otoyola hatta kamyonların trafiğe çıkmamaları konusu da gündeme gelebilir ama o hususta şuan itibari ile tam verilmiş bir kararımız yok. Yarın belli olacak. Kamyon trafiğinin de bu süre zarfında olmamasını istiyoruz. Çünkü ciddi bir yoğunluk var” diye konuştu.

Bu uygulama ile TEM Otoyolu’nda bayram gidiş ve dönüşlerinde yaşanan bilinen manzaraların önüne geçileceği bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim