• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

TEM Otoyolu trafiğe kapandı

TEM Otoyolu trafiğe kapandı
Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 20 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazalar ve yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı

TEM Otoyolu, Sakarya'nın Arifiye mevkisinde kar yağışının ardından meydana gelen trafik kazaları ve yolda kalan araçlar dolayısıyla çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

Alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu bölgede çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Tırların da karıştığı kazalar nedeniyle bölgeye ambulanslar sevk edildi. 

Kazalar ve yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Araçlar, trafik ekiplerince D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

Ulaşımda aksamalar

İstanbul ve Bursa'yı İzmir'e bağlayan Balıkesir çevre yolunda etkisini sürdüren kar yağışı ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle de bazı araçların kayarak yolun bir bölümünü kapatması, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Dün gece saatlerinden itibaren devam eden kuvvetli kar yağışı ve fırtına, Balıkesir merkez ile bazı ilçelerinde etkili oluyor.

Balıkesir'i İstanbul (Bursa), İzmir, Kütahya ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında, devam eden yağış ve zeminin buzla kaplanması nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tırların kayması, maddi hasarlı trafik kazaları gibi nedenlerle bazı noktalarda tıkanan ulaşım, ekiplerin yoğun çalışmasıyla tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor. Yolun bir bölümünü kapatan tır ve kamyonlar yüzünden araçlar, karayollarında buz üzerinde manevralar yaparak ilerliyor.

Trafik polisleri, İstanbul ve İzmir yönüne gidecek tırları Balıkesir çıkışında bekletirken, zincirsiz ya da kar lastiği bulunmayan araçların da geçişine izin vermiyor. Zaman zaman kısa süreli kapanan yollar, sürücülerin ve polislerin çabalarıyla açılıyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü yetkilileri, İzmir-İstanbul güzergahını kullanacakları acil olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyararak, rüzgarın ve kar yağışının şiddetli olduğu noktalarda görüş mesafesinin düştüğünü, bu durumun trafiği riskli hale getirdiğini söyledi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim