• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Temasek Türkiye'de turizme geliyor

Temasek Türkiye'de turizme geliyor
Asyalı turizm zincirlerinin Türkiye'deki rekabetine Singapurlu Temasek de katılıyor. Temasek'in gayrimenkul şirketi CapitalLands, Ascott markasıyla Türkiye'de turizm yatırımı yapacak.

2014'ü 42 milyon turistle kapatan Türkiye'deki uluslararası otelcilik zincirlerinin rekabetine bir dev daha katılıyor. ABD ve Avrupalılar'ın birbiri ardına otel açtığı Türkiye'deki turizm sektörüne Asyalılar da ilgi gösteriyor. Son dönemde Singapur merkezli Raffles ve Aman Resort, Çinli Mandarin, Hong Kong merkezli Shangri- La'nın otel açmasının ardından Japon Okura ve Hong Kong merkezli Swiss-Belhotel'in çalışmalara başladığı Türk turizm sektörüne dünyanın en büyük fonlarından biri olan Temasek de katıldı. Temasek'e bağlı CapitalLands şirketinin markası The Ascott Limited, Türkiye'de yatırım kararı aldı. Umman'da Citadines Apart'hotel adlı işletmeyi üstlenen Singapurlu dev, 2015'teki takvimine Türkiye'yi de ekledi. Ascott, Türkiye'nin yanı sıra Kore, Malezya, Tayland, Vietnam başta olmak üzere 7 ülkede 17 farklı projeye imza atacak. 

AKTİFİ 317 MİLYAR DOLAR 

Mersin Limanı ihalesini Akfen Holding ile birlikte girerek kazanan Singapur kamu fonu Temasek, bir dönem Garanti Bankası ile de ilgilenmişti. 317 milyar dolarlık aktif büyüklüğü olan Temasek dünyanın en büyük fonları arasında gösteriliyor. 1965 yılında kurulan fon, Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China, Standard Chartered, Bharti Airtel, Singapore Airlines, Repsol gibi dev şirketlerde de hisse sahibi. 

EN SON GELEN JAPON OKURA

Türk turizminde hızla artan Asyalı firmaların ilgisi özellikle İstanbul ve Bodrum'a yoğunlaşmış durumda. Hong Konglu Shangri- La Beşiktaş'ta, Singapurlu Raffles Zorlu Center'da otel açarken, Çinli Mandarin ve Singapurlu Aman Resort Bodrum'a geldi. Aman Resort, İstanbul'da da yeni bir otel açmaya hazırlanıyor. Japon Okura da geçen hafta Kapadokya'da otel açacağını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim