• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

TEM'de kaza: 6 ölü, 40 yaralı!

TEM'de kaza: 6 ölü, 40 yaralı!
Bolu Dağı çıkışında iki yolcu otobüsünün karıştığı 2 farklı trafik kazasında, ilk belirlemelere göre, 6 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.


TEM otoyolundan İstanbul istikametine seyreden bir yolcu otobüsü, Bolu Dağı Tüneli 4'üncü viyadükte sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine devrildi. Kazada devrilen otobüsün sürücüsü Tuncay Sütçü, yardımcısı Murat Karakaya ile yolcular Aycan Efkan, Şahin Kanak, Ahmet Polat ve Gülay Akarsu olay yerinde yaşamını yitirdi. 

Bu kazanın ardından bölgede çok sayıda yaralı ve görevlinin olduğu sırada, bir başka yolcu otobüsü, yol kenarındaki bariyerlere çarptıktan sonra refüjde bulunan bariyerleri parçalayıp beton bariyerin üzerine çıktı.

Kazalarda çoğu devrilen ilk otobüste olmak üzere toplam 40 kişi de yaralandı. Kazaların ardından otobüsteki yolcular, yol kenarında bekleyen diğer otobüsün yolcuları, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. Yaralılar, Bolu ve Düzce'den gelen çok sayıda ambulans tarafından çeşitli hastanelere kaldırıldı.

1-087.jpg

TEM otoyolu ulaşıma kapandı

TEM otoyolunun İstanbul istikameti, Bolu Dağı mevkisinde meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu istikamette seyreden araçlar, polis ekipleri tarafından Abant kavşağından D-100 karayoluna yönlendirildi.

2-098.jpg

Lastiklere inceleme

Öte yandan, olay yerine gelen trafik ekipleri, yolda kayarak devrilen otobüsün lastiklerini inceledi. Yapılan ilk değerlendirmede, otobüsün lastiklerinin standartlara uygun olduğu belirlendi.

İki otobüste aynı firmanın

Bu arada, devrilen otobüsün Niğde'den, diğerinin ise Samsun'un Çarşamba ilçesinden İstanbul'a gittiği ve araçların aynı firmaya ait olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim