• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Temel Kotil büyük hedeflerini açıkladı

Temel Kotil büyük hedeflerini açıkladı
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, en büyük hedeflerinin 18 bin çalışanlarıyla 7 milyar insanın gönlüne girmek olduğunu söyledi.

 

Trabzon Gençlik Derneği tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İdealler Üzerine Uçmak" konulu söyleşide konuşan Kotil, çok yakında dünyanın her tarafına uçacaklarını söyledi.
 
Kar etmeyen bir şirketin yaşama şansının olmayacağına dikkat çeken Kotil, şirket olarak hem kar ettiklerini hem de marka olarak güçlendiklerini ifade ederek en iyi parayı ise yurt dışı uçuşlarından kazandıklarını söyledi. Avrupa'nın kendileri için en iyi para makinesi olduğunu, en fazla yolcu pazarının yurt dışında olduğunu belirten Kotil, THY'nin artık dünyanın her yerinde tanındığını söyleyerek, "Dünyada artık, 'Almanlar, Fransızlar ve Türkler' diyorlar. Daha sonra, 'Almanlar, Türkler ve Fransızlar' diyecekler, sonra ise 'Türkler ve diğerleri' diyecekler. Avrupa bizim için para makinesi. Biz hem Avrupalıyız hem Asyalıyız. Hemen hemen dünyanın her yerinden her noktaya uçuş yapıyoruz. Dolayısıyla 7 milyar dünya nüfusunun gönlüne 18 bin çalışanımızla girmek istiyoruz. Çok yakında artık dünyanın artık her noktasına uçuş gerçekleştireceğiz Dünyanın uluslararası uçuş cirosu 636 milyar dolar. Türkiye olarak bunun 8.1 milyar dolarını elde ediyoruz. Hedefimiz çok yakın zamanda bunu 40 milyar dolarlara çıkarmak. Bu 8.1 milyar dolarlık yüzde 16'sını iç hatlardan, kalan kısmını, yani 7 milyar dolarlık kısmını ise yurt dışı uçuşlarından sağlıyoruz. En fazla ülkeye uçan biziz" dedi.
 
THY olarak her gün kendilerini hesaba çektiklerini belirten Kotil, "Bu hesaba çekmek kötü anlamda değil. Her gün uçaklar zamanında kalktı mı, uçaklar boş mu, dolu mu diye raporlar hazırlanıyor. Biz de buna göre yolumuzu belirliyoruz. 2003 yılında yeniden yapılanmaya başladık. Şimdi artık dünya pazarında söz sahibiyiz. İnşallah bu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacak. Önümüzde 5+5+5 olmak üzere 15 yıllık plan, projelerimiz var" şeklinde konuştu.
 
Öğrencilerin yönelttiği soruları da cevaplayan Kotil'e dernek üyeleri tarafından kemençe hediye edildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim