• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Temel Kotil: İlk defa karşılaşıyorum

Temel Kotil: İlk defa karşılaşıyorum
Paralel yapı tarafından dinlendikleri ortaya çıkan iş dünyası ticari sırlarının deşifre olmasından endişeli. Telefonla konuşmaktan korkar hale geldiklerini anlatan işadamları önlem alınmasını istedi.

Hükümeti hedef alan 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından gelen yasa dışı dinlemeler gündeme bomba gibi düştü.

Siyasilerden, akademisyenlere, sanatçılardan iş dünyasına kadar yaklaşık 3 bini aşkın kişinin, çeşitli soruşturmalar kapsamında 3 yıl boyunca dinlendiği ortaya konuldu. Sahte ihbar mektupları kullanan Paralel Yapı'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizlemeyi başardığı 125 klasör belge, adeta tüm Türkiye'nin dinlendiğini gözler önüne serdi. Bu kapsamda Paralel Yapı'nın Türkiye'yi 'Selam Terör Örgütü' bahanesiyle, dinlediği belirtildi.

İŞ DÜNYASINDAN DİNLEMELERE TEPKİ

Yasadışı dinlemelere iş dünyası ise büyük tepki gösterdi. Özel hayatın gizliliğinin kalmadığını ve telefonla konuşmaya bile artık korkar olduklarını belirten işadamları, siyasi ve hukuki mecraların bu konuda ticari hayatın içinde yer alan aktörleri rahatlatacak bir önlem almasını istedi.

THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL: İLK DEFA KARŞILAŞIYORUM

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yasadışı dinlemelere ilişkin olarak, '10 yıldır THY Genel Müdürlüğü yapıyorum. Böyle birşeyle karşılaşmadım. Çok üzüldüm' dedi. Kotil, dinlenen kişiler listesinde adının yer aldığının hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi: 'Ben de dinlendiğimi gazetelerden öğrendim. Çok üzüldüm. 10 senedir THY Genel Müdürlüğü yapıyorum. Böyle bir şey ile karşılaşmadım.' Temel Kotil, dinlendiğine dair bugüne kadar savcılıktan kendisine herhangi bilgi ve belge ulaşmadığını da sözlerine ekledi.

TÜRK TELEKOM GEN. MÜD. MEHMET YÜKSEKTEPE: REHBERİM MESAJLA SIFIRLANDI

Türk Telekom Genel Müdür Danışmanı ve eski AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, anlık dinlendiğini, ortam dinlemesi ve fiziki takip de dahil takip edildiğini belirterek, 'Her türlü kumpası kurabilecek bir zihniyet, yapıyla karşı karşıyayız' dedi. Yüksektepe, isminin telefonları dinlenenler arasında yer alması karşısında şaşkın olduğunu söyledi. Hukukçularla görüştüğünü ifade eden Yüksektepe, suç duyurusunda bulunmayı düşündüğünü bildirdi. Yüksektepe, paralel yapıya yönelik eleştirisi sonrasında rehberinin, bir mesajla sıfırlandığını söyledi.TMSF ESKİ BAŞKANI AHMET ERTÜRK: DİNLEME SÜRPRİZ OLMADI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Eski Başkanı Ahmet Ertürk, telefonlarının dinlenen kişilerde yer almasına ilişkin olarak, kendisi için sürpriz olmadığını belirtti. Ertürk, şunları söyledi: 'Olayları anlamaya çalışıyorum bu nedenle bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Ancak, Türkiye'de yaşıyorum. Dinlendiğimi bilmek benim için sürpriz olmadı.'

VAKIFBANK GEN. MÜD. HALİL AYDOĞAN: BİZ KENDİMİZDEN EMİNİZ

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, dinlemelere ilişkin olarak, 'Değerlendirme yapmayacağım, biz kendimizden eminiz. Bu vatanı seven bu vatana bağlı insanlarız. Gereğini süreç içerisinde yapma gayreti gösterceğiz' demekle yetindi.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BŞK. VEK. AHMET AKSU: DİNLENDİĞİMİ FARKETMEDİM

Telefonu dinlenenler listesinde adı yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, kendisine ihalelerle ilgili bir öneri ya da bir yaklaşım olup olmadığı sorusuna, 'Hiç öyle bir şey olmadı' yanıtını verdi. Aksu, 'Dinlendğini hiç fark ettiniz mi?' sorusuna ise 'Farketmedim. İşlerimizle ilgili hiçbir zaman bir telkin ya da bir teklif olmadı' dedi.

MEHMET KOCA: NE MAKSATLA DİNLENDİ

Gübretaş eski Genel Müdürü Mehmet Koca, dinleme skandalına tepki göstererek hukuki yollara başvurmak için avukatıyla görüşeceğini söyledi. Koca, şunları söyledi: 'Bu dinlemenin niye dinlendiğini, ne maksatla dinlendiğini açıkçası bilmiyorum. Gübretaş Genel Müdürü olduğumda, 1 milyar dolarlık bir satın alma yapmıştık. Böyle başarılı bir projenin neticesinde bir dinleme ortaya çıkması bizleri üzmüştür.'

AHMET NAZİF ZORLU: OLACAK İŞ DEĞİL

Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, bu durumun özel hayatın gizliliğinin ihlali anlamına geldiğini ifade etti. Zorlu, şöyle devam etti: 'Ne söylesek bilmiyorum ama bu olacak iş değil. Telefonla konuşmaya bile korkuyorum sizinle. Ben birisiyle bir şey konuşurken dinleniyor. O zaman telefonları kaldırsınlar. Benim ticari bir hayatım var ve konuşacağım. O zaman her şeyimi herkes biliyor demektir.'

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim