• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Temel Kotil o soruya cevap verdi!

Temel Kotil o soruya cevap verdi!
Türk Hava Yolları’nın özellikle Afrika ülkelerinde Gülen Cemaati’ne ait okulların düşünülerek hat açıldığı iddialarına THY Genel Müdürü Temel Kotil ne cevap verdi?

Temel Kotil o soruya cevap verdi!

Türk Hava Yolları’nın özellikle Afrika ülkelerinde Gülen Cemaati’ne ait okulların düşünülerek hat açıldığı iddialarına THY Genel Müdürü Temel Kotil ne cevap verdi?

Türk Hava Yolları, bir kaç yıl içerisinde Afrika’daki uçtuğu nokta sayısını 20’ye çıkardı. Bu noktalara uçmak için Boeing’den ek yakıt tanklı 737-900 tipi uçaklar da sipariş eden THY, birbiri ardına açtığı hatlarla eleştirilerin de hedefi oldu.

Eleştirilerin  çıkış noktası ise THY’nin Afrika’da açtığı Kenya, Tanzanya, Somali, Uganda gibi ülkelere Gülen Cemaati’ne ait okullar için sefer düzenlendiği şeklindeydi.

Son olarak Afrika’daki 20. Uçuş noktası Ruanda’da da Fethullah Gülen’e ait inşaatı devam eden bir okulun bulunması üzerine AirportHaber, bu iddiaları THY Genel Müdürü Temel Kotil’e sordu.

THY’nin Afrika uçuş noktalarında gerekli Pazar araştırmalarını yaparak mı yoksa sözkonusu iddialarda olduğu gibi Gülen Cemaati okulları için mi hat açıldığı şeklindeki soruya Kotil, şu cevabı verdi:

“Biz uçtuğumuz her yerde matematik analizini yaparak karar veririz. Gittiğimiz yerde büyükelçilik yoksa ki; burada yok, okul yoksa burada da yok. Bu parametreler bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan oradan elde edeceğimiz gelir, o hat üzerinden elde edeceğimiz kardır. Burası çok önemli bir yer ve bunu elde edeceğimize inanıyoruz. Bunun çalışmasını yaptık. Sizlerde gördünüz. Sorunun cevabı; Türk Hava Yolları her bir uçuşunu her bir hattını ticari eksende karar vererek yapar. Buna Mogadişu, Somali dahildir, buna Kigali de dahildir. Bundan sonraki hatlar da dahildir.”

“ZAMANINDA KALKIŞIMIZ İYİ”

Bu arada, üçüncü havaalanı konusunda pek fazla görüş beyan etmeyen Temel Kotil, o konuya ilişkin de, “ Biz havalimanının kiracısıyız, orada uçuş yapıyoruz biliyorsunuz. Bununla ilgili sayın bakanımızın demeçleri talimatları var. Biz uçaklarımızı uçuruyoruz ve şu anda da zamanında kalkışımız çok iyi. Havalimanında kimler varsa hep beraber çalışıyoruz. İnşallah daha da iyi olacak” ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim