• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Temel Kotil: "Yaparsak en iyisini yaparız"

Temel Kotil: "Yaparsak en iyisini yaparız"
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, marka için harcanan paranın israf olma şansının bulunmadığını belirterek, Türkiye’nin havacılıkta dünyaya fark attığını söyledi.

"YAPARSAK EN İYİSİNİ YAPARIZ"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, marka için harcanan paranın israf olma şansının bulunmadığını belirterek, Türkiye’nin havacılıkta dünyaya fark attığını söyledi.

Malatya Aktif İşadamları Derneği’nin (MAKİAD) aylık düzenlediği programa katılan Kotil, THY’nin 2011 yılındaki reklam ve tanıtımına 100 milyon dolar ayrıldığını dile getirdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda markalaşma üzerine yaptığı sunumun ardından iş adamlarından gelen soruları da yapıtlayan Kotil, Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın açıklamasına atıfta bulunarak, Türkiye’nin uçak üretme projesinde başarılı olacağına inandığını söyledi.

Kotil, şöyle dedi:
”Sayın Başbakanımız deklare etti; biliyorsunuz uçak projesi var. İnşallah Türkiye kendi uçağını yapacak. Konumuzun dışında ama uzman olarak, mesleğim olduğu için dokunmadan geçemedim. Allah’ın izniyle nasıl ki kıtalar arası ilk uçuşu yaptıysak (Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçuşu) ilk uçağı yapmadık, ama yapınca en iyisini yaparız.”

Türkiye’nin yalnızca iç hatlarda değil, dış hatlarda da büyüdüğüne işaret eden Kotil, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Türkiye’deki hava yollarıyla diğer hava yolları arasındaki fark 15 puan civarında. Herkes sıfır yaparken biz yüzde 15 yapıyoruz. Yani Türkiye havacılıkta dünyaya fark atıyor. Bu farkı yalnızca iç hatlarda atmıyor. Dış hatlarda da atıyor. Yani Türkiye yalnızca kendi içinde büyümüyor, global arenada da büyüyor. Bugünkü ciromuz 7.2 milyar dolar, 1,5 milyar dolardan buraya geldik. Dolayısıyla 7.2 milyar dolardan hedefimiz olan 40 milyar dolara da gelebiliriz.”

Türk Hava Yolları’nı marka olarak dünyanın tepesine koymayı hedeflediklerini vurgulayan Kotil, ”Dünyanın en kaliteli, en beğenilen şirketi olmak istiyoruz. Bu sürecek biliyoruz. Daha önce başkaları da yaptı, onları da örnek alıyoruz. Eğer kayısımızı, Malatyamızdaki özellikleri nereye koyuyorsak o marka oraya kadar çıkar. Marka için harcanan paranın israf olma şansı yok. Biz yaklaşık 100 milyon dolar şu anda harcıyoruz tanıtım, reklam giderlerine. Bu, 2005 yılında yalnızca 5 milyon dolardı. 2010 yılında 80 milyon dolardı. 2011 yılında 100 milyon dolar oldu. Bu parayı harcamazsak en azından bizden 1 milyar dolar götürürdü” dedi.

Anadolu Jet’in Ankara’da 12 uçağının bulunduğunu ifade eden Kotil, bu sayının daha da artacağını belirtti.

Sunumun ardından MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, Temel Kotil’e kayısı hediye etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Kotil’e kayısıdan elde edilen kozmetik ürünler sundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim