• BIST 9679.8
  • Altın 2488.686
  • Dolar 32.4319
  • Euro 34.4112
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

Temsa, 7 ürünle liderlik hedefliyor

Temsa, 7 ürünle liderlik hedefliyor
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa’nın otobüs üretiminde yeni bir yolculuğa başladığını belirterek, “2015’te peş peşe yeni ürünlerini pazara sunacak olan Temsa, liderliğe koşuyor” dedi

Otobüs üretiminde pazar payını hızla artıran Temsa, yeni Safir VIP 41+1 otobüsünü piyasaya sundu. Yeni ürünün basın lansmanı dün İstanbul’da yapıldı. Toplantıda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa’nın üretimde atağa geçtiğini vurgulayarak, bu yıl peş peşe 7 ürün lansmanı yapacaklarını söyledi. Temsa, lansmanı yapılan Safir VIP otobüsünden Kamil Koç’a 40 adet sattığını da duyurdu.

egrfd.jpg

Temsa’nın Sabancı Holding’in en köklü şirketlerinden olduğunun altını çizen Sabancı, şirketin yeni bir yolculuğa çıktığını ifade etti. Sabancı, “Temsa’nın bu yeni yolculuğunda Safir ilk adım oldu. Temsa çok başarılı iki yılı geride bıraktı. bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Temsa’nın liderliğe koştuğunu ifade eden Sabancı, “Temsa’nın bu başarısını destekliyoruz. Temsa, peş peşe yeni ürünlerini piyasaya sunacak. Tüm bu ürünlerde Türk mühendislerin ve Türk tasarımcıların emeği olacak.

Temsa olarak müşteri ihtiyaçlarını odağına alan inovasyon odaklı bir şirkete dönüşüyor” diye konuştu. Temsa’nın uluslararası arenada da önemli başarılara imza attığını vurgulayan Güler Sabancı, “Temsa 4 ülkeye ihracat yapıyor. Bunların içinde ABD de var. Temsa, Sabancı Holding’i yurtdışında da en iyi şekilde temsil ediyor” dedi.

2014’te yüzde 30 büyüdü

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik de toplantıda bir sunum yaparak Temsa’nın son bir yıldaki satış rakamlarını ve pazar payını açıkladı. 2013 yılında toplam pazarda 7 bin 812 otobüs satıldığını hatırlatan Çelik, Temsa’nın yüzde 16 pay aldığını belirtti. 2014 yılında ise otobüs satışlarının 6 bin 348’e düştüğünü dile getiren Çelik, Temsa’nın pazar payının ise geçen yıl yüzde 30’a yükseldiğini ifade etti. Çelik, “Şehiriçi otobüs satışları 2014’te 2bin 504’ ten 802’ye düştü. Temsa ise bu segmentte pazar payını yüzde 18’den yüzde 37’ye çıkardı” dedi. Çelik 2014 yılında Temsa’nın şehirlerarası otobüs pazarından ise yüzde 25 pay aldığını açıkladı.

Elektrikli otobüs üretecek

Ocak 2015 rakamlarına göre toplamda 417 otobüs satışı gerçekleştiğini açıklayan Çelik, Temsa’nın ise 152 araç satışıyla ocak ayını lider pozisyonda kapattığını vurguladı. Yurtiçi VIP pazarına da değinen Çelik, “2014’te 950 VIP satışı oldu. Biz burada yüzde 30 pazar payı elde ettik. 2015 yılında ise tahminimiz 1.400. Temsa’nın pazar payının ise yüzde 40 olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 2015 yılında toplam 7 ayrı ürünün lasnmanının yapılacağını ifade eden Çelik, bundan sonraki ilk lansmanın haziran ayında Opalin ve Tourmalin modellerinde olacağını söyledi. Şirket, bu yıl içinde il elektrikli otobüslerini de piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yılın sonlarına doğru ise yeni Maraton otobüsünü piyasaya sunacak.

Kamil Koç, Temsa'yla büyüyecek

Yeni Safir VIP 41+1 otobüsünün ilk satışı ise otobüs şirketi Kamil Koç’a yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Kâmil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, ortalama 800 olmakla birlikte yaz aylarında 950 otobüsle çalışan bir grup haline geldiklerini vurguladı. Erdoğan, filolarındaki VIP araçların büyük kısmının Temsa markalı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bugün filomuza 40 Temsa ekledik. 2015’te yatırımlarımızı sürdüreceğimizi öngörüyoruz” dedi.

‘Otobüsler 5 yılda kendini amorti ediyor’

Otobüs firmalarının hızlı tren ve havayolu şirketleriyle rekabet etmekte zorlandığını ve bu nedenle zor günler yaşadığını ifade eden Çelik, “Biz de bu noktada müşterilerimize destek olmak istiyoruz. Onlara en ekonomik araçları sunuyoruz. Yeni araçlarımızla müşterilerimiz 5-6 yıl gibi kısa sürede otobüsün parasını çıkarabiliyor. Araçlarımızın en büyük özeliklerinden biri de çok az yakıt harcıyor olması” diye konuştu. Markanın yollara çıkardığı yeni Safir VIP 41+1 modelinin daha az yakıtla ekonomi sağladığı ifade edildi. Safir VIP’in aynı zamanda +4 koltuk kapasitesiyle müşterisine 4 yılda ekstra 150 bin euro civarında ek ciro sağladığı vurgulandı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim