• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Temsa Kaptanlar Kulübü uyarıda bulundu

Temsa Kaptanlar Kulübü uyarıda bulundu
Temsa Kaptanlar Kulübü, bayramda karayollarında ortaya çıkabilecek riskleri engellemek amacıyla kaptanlara uyarılarda bulundu.

TEMSA KAPTANLAR KULÜBÜ UYARDI

Temsa Kaptanlar Kulübü, bayramda karayollarında ortaya çıkabilecek riskleri engellemek amacıyla kaptanlara uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Türk Patent Enstitüsü’nün “marka” olarak tescillediği Temsa Kaptanlar Kulübü, bayramın yaklaşmasıyla birlikte karayollarında artan araç sayısının sebep olabileceği kazaları önlemek için kaptanlara hayat kurtaran uyarılarda bulunuyor.

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte akraba ve memleket ziyareti ile sevdiklerine kavuşmak amacıyla yolculuğa çıkanların kaptanların gösterdiği üst düzey dikkat ile sağ salim evlerine ulaşmaları için Temsa Kaptanlar Kulübü Koordinatörü ve Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan birbirinden değerli uyarılarda bulundu.

Özcan, 2800’ün üzerinde otobüs kaptanını bünyesinde bulunduran Temsa Kaptanlar Kulübü’nün sezon boyunca sürdürdüğü eğitimlerde bahsedilen uyarıları, sezon başlarken de kaptanlara hatırlatmak amacıyla dikkat çağrısında bulundu.

“Geçen seneki 5 günlük Kurban bayramı tatilinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı trafik kaza istatistiklerine göre, 60 ölümlü trafik kazasında, 81 vatandaşımız hayatını kaybetti. 161 vatandaşımız da yaralandı. En çok can kaybı bayramın birinci günü ile son günü oluyor. Kazaların %52’si 12.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşmiş durumda. Otomobil, kamyonet ve motosiklet cinsindeki araçları kullanan sürücüler yoğun olarak kazaya karışıyor. Kazaların %78’ine bu araçları kullanan sürücüler kazaya karışmış durumda.

Gerçekleşen kazalarda; araçların hızını yol ve hava şartlarına uydurmamak, araçların hızlarını kavşaklara-dönemeçlere yaklaşırken azaltmamak, doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak, şerit ihlali yapmak ve arkadan çarpmak gibi sürücü kusurları yoğunluk gösteriyor.

Bu istatistikler göz önünde bulundurularak kaptanlarımızın aşağıda belirttiğimiz kurallara harfiyen uyması trafik kazalarının önüne geçmek için büyük önem taşıyor.

- Araçlarımızın hızını yol ve hava şartlarına uyduralım. Aşırı hızdan kesinlikle kaçınalım

- Kavşaklara, dönemeçlere yaklaşırken muhakkak araçlarımızın hızlarını azaltalım.

- Araç servis kontrollerinin eksiksiz olarak yapılmasını sağlayalım

- Araç kullanırken cep telefonlarımızı kapalı tutalım.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim