• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Temsa, Türk Sanayisi’nde büyümeye devam ediyor

Temsa, Türk Sanayisi’nde büyümeye devam ediyor
Türk Otomotiv sanayisinin önde gelen şirketlerinden Temsa, büyümeye devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yaptığı Türkiye'nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda 2014 yılı sonuçlarına göre Temsa, bir önceki yıla göre 14 sıra birden ilerledi.

1968 yılında kurulan ve Adana'daki tesislerinde 11 bin 500 araç üretim kapasitesine sahip olan Temsa, kendi Ar-Ge Merkezi'nde geliştirdiği ürünleri pazara sunuyor. 2014 yılında toplam otobüs pazarında yüzde 30 paya ulaşan ve iki ürün segmentinde pazar liderliği elde eden Temsa bu başarılarını taçlandırmaya devam ediyor.

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yaptığı Türkiye'nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda 2014 yılı sonuçlarına göre Temsa, bir önceki yıla göre üretimden satışlarını yüzde 33 artırmasıyla sıralamada 14 basamak ilerleyerek, Türkiye'nin en büyük 126. Sanayi Kuruluşu oldu.

Adana’nın rekortmenleri

Temsa’nın bu başarısı, Adana’da 25 Haziran Perşembe günü düzenlenen Adana Rekortmenleri Ödül Töreni’nde verilen plaketle onurlandırıldı. Etkinliğe Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı katıldı.

Temsa’ya ödülünü, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Temsa Mali İşler Direktörü Ural İnal’a sundu. Ural İnal, yaptığı açıklamada 64 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Başta ABD olmak üzere Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya gibi otomotivde gelişmiş ülkelere kendi Ar-Ge merkezinde Türk mühendislerinin tasarımı ve Türk işçisinin üretimi olan otobüsleri ihraç ederek ülkemizin gurur duyulan bir markası olmaya devam ediyoruz. Başarılarımızda bütün çalışanlarımızın büyük emeği var. Bu ödülü tüm çalışanlarımız adına alıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim