• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Temsa’nın yeni CEO’su Tamer Ünlü oldu

Temsa’nın yeni CEO’su Tamer Ünlü oldu
Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO’su Mehmet Buldurgan’ın görevinden istifa etmesinin ardından boşalan CEO’luk koltuğuna daha önce Sabancı Topluluğu bünyesinde görev alan Tamer Ünlü getirildi.

Temsa’nın yeni CEO’su Tamer Ünlü

Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO’su Mehmet Buldurgan’ın görevinden istifa etmesinin ardından boşalan CEO’luk koltuğuna daha önce Sabancı Topluluğu bünyesinde görev alan Tamer Ünlü getirildi. Ünlü’nün, Temsa Global’deki görevine 25 Ekim 2010 tarihinde başlayacağı bildirildi.

TAMER ÜNLÜ KİMDİR?

1947 yılında Adana’da doğan Tamer Ünlü, ilk ve orta öğretimini aynı şehirde tamamladıktan sonra çalışmak ve üniversite eğitimi görmek için gittiği İngiltere’den 1974 yılında makine ve imalat mühendisi olarak geri döndü. Sabancı Grubu şirketlerinden Temsa’da görev yaptığı 16 yıllık dönemde, otomotiv grubunu oluşturarak Mitsubishi markasının Türkiye’ye getirilmesi ve ardından da otobüs fabrikasının kurulmasıyla yerli üretime geçilmesinde görev aldı.

Ünlü, buradaki görevinin ardından 1990 yılında Toyota projesinin başlamasıyla Adapazarı’ndaki fabrikanın kurulması ve üretime geçirilmesi sorumluluğunu üstlendi. Şirkette Üretim Direktörü ve Üretim Genel Müdürü olarak verdiği hizmetlerin ardından Tamer Ünlü, 22 Haziran 2007 tarihinde Toyota Türkiye’nin Şirket Genel Müdürü ve CEO’luğu görevine atanmıştı. Ünlü, 1 Temmuz 2010’dan bu yana da Toyota Türkiye’de kıdemli danışman olarak görev yapıyordu. Tamer Ünlü, 25 Ekim 2010 tarihi itibariyle de Temsa Global’in CEO’luk koltuğuna getirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim