• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tepeüstü Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı

Tepeüstü Köprülü Kavşağı’nın temeli atıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye’de inşa edilen Tepeüstü Köprülü Kavşağı’nın temeli, Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle atıldı.

Ümraniye Tepeüstü Kavşağı bu yaz kesintisiz akacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye’de inşa edilen Tepeüstü Köprülü Kavşağı’nın temeli, Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle atıldı.

Müteahhit ile pazarlık yapan Başkan Topbaş, 240 günde bitirilmesi planlanan kavşağın Mayıs ayı sonunda tamamlanarak hizmete girmesi talimatını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye’de inşa edilen Tepeüstü Köprülü Kavşağı’nın törenle temeli atıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Vural ve Muzaffer Hacımustafaoğlu, milletvekili aday adayları, AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir telgraf göndererek tebriklerini belirtti.

Başkan Topbaş; “750 milyon liralık yatırımı açmaya zamanımız yok”

Temel atma törenine katılan coşkulu kalabalığa hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, temeli atılan Tepeüstü Kavşağı’nın Ümraniye’nin en önemli sorunlarından birini çözeceğini belirterek, “Bugüne kadar iş yapmaktan temel atmaya fırsat bulamadık. Sayın Başbakanımız ile 750 milyon TL’lik bir toplu açılış yaptık. Bir o kadar daha açılışı yapılacak iş bekliyor. Bazı partilerin genel başkanları mahalle parkı açarken, biz sayın Başbakanımıza; ‘KİPTAŞ’ın yaptığı 8 bin 500 konutun, Ataköy Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışını ne zaman yapacağız? Kadıköy-Kartal Metro Hattı ile Hacıosman Metro İstasyonu’nun test sürüşlerini ne zaman yapacağız?” diye soruyoruz. Ama Başbakanımız çok yoğun” diye konuştu.

Ümraniye’de son birkaç yıldır yaşayanların Ümraniye’nin bugüne gelebileceğini hayal bile edemeyeceğini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Metroyla birlikte getirmeyi planladığımız Tepeüstü Kavşağı’nı tahammül sınırlarını zorladığımız için öne aldık. Takriben 5 milyon TL’ye mal olacak bu kavşak burada kesişen çok önemli yolları açacak” dedi.

231 kavşak bitti 24’ü sırada

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2011 sonunda İstanbul’a toplam 43 milyar lira yatırım yapmış olacaklarını, yerüstü ve yeraltında onlarca şantiyede hummalı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kadir Topbaş, 7 yıl içersinde İstanbul’a 231 kavşak ve 405 kilometre yeni yol yaptıklarını, sadece karayollarına yaptıkları yatırımın maliyetinin 5 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Şu anda 24 tane kavşak inşaatının daha devam ettiğini ve bu kavşaklardan bir tanesinin de temeli atılan Tepeüstü Kavşağı olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

“Dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor ve şehirler konuşuyor. Sayın Başbakanımızın başlattığı yerel yönetim anlayışını bizler de daha ileri taşıyarak devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bütün bu dünyayı hayrete bırakan yatırımlarımızla şehrimizin ve çocuklarımızın geleceğini hazırlıyoruz. İşte bu nedenledir ki dünyanın 150 büyük şehri arasında İstanbul ekonomik gelişme ve istihdam alanında bir numara oldu. Hz. Mevlana ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır’ diyor. Bu milletle aynı duyguyu paylaşmıyorsan, istediğin kadar tv’lere reklam ver. Halk inanmıyor ki… Ve halkımız kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Bugün 43 milyar TL yatırımdan bahsediyoruz. Geçmişte bu paralar niye yatırıma dönmüyordu? Nereye gidiyordu? Sadece metrobüs ile günde 700 bin insanı hızlı ve güvenli bir şekilde taşıyoruz. Metrobüsü bu yaz Beylikdüzü’ne uzattığımızda günde 1 milyon insanı hızlı ve konforlu bir şekilde taşıyacağız.”

İstanbul’daki yatırımlar dünyaya örnek oluyor

9 Nisan Cumartesi Habitat toplantısı için Nairobi’ye gideceğini belirten Başkan Topbaş, BM Genel Sekreterinin, İstanbul’da yaptıkları ulaşım yatırımlarını için anlatması toplantıya kendisini özel olarak çağırdığına dikkat çekerek, “Artık dünya İstanbul’u konuşuyor ve takip ediyor. Amsterdam Belediye Başkanı bile beni ziyaretinde ‘Sizden öğrenmemiz gereken çok şey var’ dedi” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 48 kilometre yeni raylı sistem hattı yaptıklarını ve çok önemli metro yatırımlarının tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Topbaş, şunları kaydetti; “Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nun ihalesini yapmıştık. Fakat geri çektik. Çünkü Çekmeköy’e kadar tek parça olarak bu ay içinde yeniden ihalesi yapılacak. Bu metroyu da 4 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Öyle uzun yıllar sürmeyecek. Dönemimizde sadece metroya bugüne kadar 6 milyar 633 milyon TL yatırım yaptık. Bu yıl açılışını yapacağımız Kadıköy-Kartal Metro Hattı günde bir milyon insan taşıyacak. E-5’e büyük bir konfor ve hız getirecek.”

240 günde yapılacak iş 50 günde bitirilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerin yetkilerini arttırdığını hatırlatan Topbaş, “Biz de bütün belediye başkanlarımızla hizmet etmeye devam ediyoruz. İstanbul’un turizmden payı arttı. Şehrin kalitesi arttı, dünyaya açıldı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, 2013’te Avrupa Spor Başkenti olacak. 2014’te de Dünya Tasarım Merkezi olması için çalışmalar yapıyoruz. İstanbullularla birlikte, Peygamber Efendimiz’in müjdelediği bu şehre hizmet etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural ve müteahhit firma temsilcisini kürsüye çağıran Başkan Topbaş, 240 gün olarak belirlenen iş süresini pazarlıkla Mayıs sonuna çekti. Törene katılan vatandaşlar Başkan Topbaş’a ‘İstanbul sizinle gurur duyuyor’ şeklinde tezahüratta bulundular.

Aziz Babuşçu; “Siyaset hizmet ve erdem yarışı olmalı"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da yaptığı konuşmada siyasetin hizmet ve erdem yarışı şeklinde yapılmasını istediklerini, ancak birilerinin gerilime ve ötekileştirmeye dayalı bir siyaset anlayışı yapmaya devam ettiğini belirterek, “Biz projelerimizden, yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan konuşuyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı metroları birbirine bağlayacak Marmaray’ı ve araçlar için yapılan ikinci tüp geçidi, kentsel dönüşümü konuşuyoruz” dedi.

İstanbul’da ana muhalefet partisinin yönettiği birçok ilçe belediyesinin soruşturma geçirdiğine dikkat çeken Babuşçu, “Biz 2023’ün Türkiye’sini düşünüyoruz. Onlar ise Türkiye’nin geleceğine dair proje üretmek yerine, ‘İnce götürüyorlar’ diyor. İnce götürmenin ne demek olduğunu anlamak için; Ataşehir, Sarıyer, Silivri ve Maltepe belediyelerine gideceksiniz ve ince götürmenin, büyük götürmenin ne demek olduğunu orada göreceksiniz. Biz bilgisiz ve belgesiz konuşmayız. Bunlar üzerinden siyaset yapmayı da doğru bulmayız. Dün da Avcılar Belediyesi’nde polisin yaptığı gözaltılar var. Diğer saydığım bu belediyeler de soruşturma kapsamında” şeklinde konuştu.

Kavşak Ümraniye’nin giriş çıkışını rahatlatacak

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, 4-5 sene önce yapılması planlanan Tepeüstü Kavşağı’nın metro istasyonu projesi nedeniyle bugüne kaldığını belirterek, “İnşallah birkaç ay sonra Ümraniye, TEM, Dudulu ve Şile istikametine giden araçların hiçbirinin birbiriyle karşılamadığı bir kavşak ortaya çıkacak ve bugünkü sorunlar tamamen ortadan kalkacak” dedi.

“İstanbul’u metro ağıyla bağlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Ancak bu küçük resim. Büyük resimde Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu var” diyen Hasan Can, “Bu metro tamamlandığında İstanbul’un her tarafına yer altında hızlı ve güvenli bir şekilde metroyala gidebileceksiniz. İstanbul’u İstanbullaştıran bu önemli yatırımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibine çok teşekkür ediyorum ve ‘Allah tuttuklarını altın etsin. Allah razı olsun’ diyorum. Sayın Başkanım biz de yatırımlarımızla Ümraniye’yi İstanbullulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile diğer katılımcılar, çocuklarla birlikte butona basarak Tepeüstü Kavşağı’nın temel atma törenini gerçekleştirdiler.

Kavşak inşaatının teknik detayları

Şubat 2011’de başlayan çalışmanın Mayıs ayının sonunda tamamlanması öngörülüyor. Alemdağ Caddesi ile Şile bağlantı yolu kesişiminde bulunan mevcut dönel kavşak, Ümraniye, Dudullu, Çakmak ve Tepeüstü bölgelerindeki toplu konut projelerinin etkisiyle artan trafik yükünü taşıyamaz duruma geldi.

Tepeüstü hemzemin dönel kavşağı kaldırılarak yapılacak yeni altgeçit ile transit geçiş sağlanacak. Altgeçit ile trafik akışı kesintisiz hale getirilirken, Alemdağ Caddesi’nden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ve Şile otobanına bağlantılar transit yapılacak. Ümraniye-Dudullu trafiğindeki sirkülasyon ise daha akıcı hale gelecek.

Sistemin genel olarak rahatlaması amacıyla, Alemdağ Caddesi kavşak yaklaşım bölgesinde gidiş gelişler iki şeritten üç şeride çıkarılacak. Büyük sanat yapıları imalatı mevcut dönel adanın içinde yapılacağından, inşaatın trafiğe olan etkisi minimuma indirilecek.

Ihlamurkuyu Mahallesi’ne ulaşımı rahatlatabilmek için Şile bağlantı yolu üzerinde, kavşak kolu yapılacak. Ihlamurkuyu Mahallesi ile büyük alışveriş merkezleri arasındaki mevcut altgeçit genişliğinde, yeni bir araç altgeçidi inşa edilerek bu bölgenin de rahatlatılması amaçlandı. Ümraniye Tepeüstü Köprülü Kavşak inşaatı kapsamında toplam 1520 metre uzunluğunda yol da yapılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim