• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Termal Turizmi hızla gelişiyor

Termal Turizmi hızla gelişiyor
Odalarında termal su ve konforun bir arada sunulduğu ÇiftehanTermal Tesisi kış aylarının başlamasıyla birlikte vatandaşların akınına uğradı.

Doğal sağlık kaynağı kaplıcalar vatandaşların gözdesi. Kış aylarının başlamasıyla birlikte vatandaşlar kaplıcalara akın etmeye başladı. Türkiye’nin kaplıca yönünden oldukça zengin yörelerinden olan Çiftehan Kaplıcaları’ndaki Termal Merkezler Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen vatandaşların akınına uğradı. Türkiye’de sağlık ve stresten uzaklaşmanın yanında son yıllarda güzelleşmek için de kaplıcaların kullanımı her geçen yıl artış gösteriyor. Romatizmal rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisine iyi geldiği belirtilen kaplıcalara, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de ilgi gösteriyor. Geçmiş yıllarda belirli bir yaş grubu üzerindeki vatandaşların tercih ettiği kaplıcalar yapılan modern ve beş yıldızlı tesislerle genç neslin de dikkatini çekmeye başladı. İşte bu tesislerden biri de Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan Beldesi’ndeki ‘’Çiftehan Termal’’ tesisleri. Yaklaşık 30 milyon liralık yatırımla kurulan tesiste 830 yatak kapasiteli 182 oda bulunuyor. Çiftehan Termal  İşletmecileri Durmuş  Demirsoy ve Dalyan Alacuklu, Türkiye’de termal turizmin son yıllarda hızla geliştiğini belirterek, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turiste hizmet verdiklerini söyledi. Çiftehan’ın Torosların eteğinde şifalı Termal Kaplıcasıyla meşhur bir belde olduğunu belirten Demirsoy ve Alacuklu, ‘’Çiftehan, yemyeşil doğasıyla önemli bir çekim merkezi olma yolunda ciddi yatırımlar almaya başlamış önemli bir sağlık turizmi merkezidir” dedi. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurdukları tesisin iki etaptan oluştuğunu ifade eden Demirsoy ve Alacuklu, hizmete açtıkları ilk etapta  830 yatak kapasiteli 182 oda, bay bayan havuzları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, şok havuzu, tuz odası 2 Bin metre kare spa merkezi, toplantı salonları, açık havuzlar, sosyal ve spor alanlarının bulunduğunu bildirdi.

ODALARDA TERMAL SU VE KONFOR BİR ARADA

Çiftehan Termal Tesisleri, misafirleri için her şeyi düşünmüş ve termal su keyfini odalara taşıyarak spa küvetinin bulunduğu özel bir banyoyla donatmış. Kaplıca ve tatil keyfini bir arada yaşatmak amacıyla yeni ve modern anlayışla dizayn edilen Çiftehan Termal Tesisleri'nde hotel, apart ve pansiyonları üstün hizmet anlayışı ile hizmete sunulurken, odalarda bulunan termal suyun romatizma, siyatik, kireçleme, bel ağrısı, bel fıtığı, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları tedavisinde birinci derecede etkili olduğu belirtildi. Farklı arayışlar içerisinde olan ve termal otellere yönelmeye başlayan iş dünyası ve diğer organizasyonlar için biri 500 kişilik, diğeri 350 kişilik 2 ayrı toplantı salonu ile sinema salonu ve çocuk oyun salonunun bulunduğu Çiftehan Termal Tesisleri'nde ayrıca Agua Park, fitness salonu, masa tenisi ve bilardo salonu, alışveriş merkezi, açık ve kapalı restaurantlar, açık hava spor aletleri, açık hava çocuk parkı yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim